Homo-strid

TROMSØ (Dagbladet): Avisa Nordlys slo fast at Jan Blomseth vil «utrydde homofili» - og kalte Frp's fremste mann i Tromsø for «rasist og løgner». Nå må avisa føre sannhetsbevis for påstandene i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordlys nekter å trekke beskyldningene tilbake. Dermed møtes partene i Nord-Troms herredsrett.

Frp's gruppeleder i Tromsø bystyre føler seg ærekrenket. Han vil ha påstandene kjent døde og maktesløse, og ha erstatning for tort og svie.

Pikant

Avisas ferske sjefredaktør, Hans Kristian Amundsen, får saken rett i fanget.

Både ordfører Herman Kristoffersen og Frp-formann Carl I. Hagen kan bli innkalt som vitner.

- Oppslagene har skadet meg, min familie og mitt arbeid. Avisa har ikke angrepet Frp's politikk, men meg som privatperson, og skadet mitt omdømme, sier Blomseth til Dagbladet.

Tromsø kjenner Blomseth som en moderat Frp-topp. Derfor fikk hele byen bakoversveis den 9. mai i år: «Vil utrydde homofili,» skrev Nordlys på førstesida, ledsaget av teksten: «Frp's Jan Blomseth ser helst at alle homofile og lesbiske forsvinner fra samfunnet.»

- Jeg ble sjokkert da jeg så oppslaget. Noe slikt har jeg aldri uttalt eller noensinne ment, sier Frp-politikeren.

Mot adopsjon

- Men hva er egentlig din holdning til homofili?

- Jeg er imot partnerskapsloven og de homofiles rett til å adoptere barn. Utover det har jeg ingen vansker med å godta at homofili er kommet for å bli i vårt samfunn, sier Blomseth.

<B>UTRYDDE HOMOFILE?</B> Frp-toppen Jan Blomseth går til privat søksmål mot avisa Nordlys. Blomseth og hans advokat, Bjørn Halvor Wikasteen, mener avisa vil få problemer med å bevise sine påstander i retten.