Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homoadopsjon deler Norge i to

Den norske befolkningen er delt på midten i synet på om homofile par bør ha samme rett som heterofile til å bli vurdert som adoptivforeldre, viser en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 1.252 personene som ble spurt i rundspørringen, svarte 43,5 prosent nei, mens 43,8 prosent svarte ja på spørsmålet om homofile bør vurderes på linje med heterofile når det gjelder adopsjon.

Undersøkelsen, som er utført av Visendi AS for Dagsavisen, viser også at personer mellom 25 og 34 år er langt mer positive til at homofile par adopterer barn enn personer fra 55 år og oppover.

Befolkningen i Oslo er mest positiv, mens innbyggerne i Aust-Agder og Sogn og Fjordane befinner seg i motsatt ende av skalaen.

Kvinner er også mer positive enn menn til at homofile par bør ha samme rett som heterofile når det gjelder å bli vurdert som adoptivforeldre.

- At så mange er positive er flere enn jeg hadde tippet. Det tyder på at synet på homofile er i ferd med å endre seg i positiv retning, sier psykolog og førsteamanuensis Norman Andersen ved institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media