Homoadopsjon nært forestående?

Det er flertall i Stortinget for å gi homofile retten til å adoptere barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jens Stoltenberg sier partiet vil jobbe aktivt for at homofile skal få adoptere, og følger dermed etter SV, Senterpartiet, Venstre og flere Høyre-representanter. Det betyr at Stortinget kan vedta homoadopsjon allerede i høst, skriver Dagsavisen.

Bård Nylund, leder av Aps nettverk for homofile og lesbiske gir fylkeslagene og AUF æren for at Stoltenberg nå fronter denne saken.

- Jeg har aldri sagt at homofile ikke skal få adoptere, og forstår ikke påstanden om at jeg skal ha snudd. Det er ikke seksuell legning som skal avgjøre om noen er skikket til å adoptere, og jeg vil jobbe for et flertall for alt som står i partiprogrammet, sier Stoltenberg.

Minst fem stortingsrepresentanter fra Høyre må stemme for, hvis det skal bli flertall for et forslag om å gi homofile rett til å adoptere.

Overfor Dagsavisen bekrefter André Dahl, Sonja Sjøli, Heidi Larssen, Bent Høie og Silja Ekeland Bjørkly at de er blant Høyre-representantene som vil støtte homoadopsjon. Dermed kan Norge bli det andre landet som godkjenner homoadopsjon, etter at svenske homofile har fått adoptere siden februar i fjor.

<B>ALDRI VÆRT IMOT:</B> Jens Stoltenberg er for homoadopsjon og avviser at han noengang har vært mot.