Demonstrasjon: Russisk politi skal ha pågrepet flere homoaktivister i St. Petersburg i en demonstrasjon mot angivelige overgrep mot homofile i Tsjetsjenia. Foto: AFP / OLGA MALTSEVA
Demonstrasjon: Russisk politi skal ha pågrepet flere homoaktivister i St. Petersburg i en demonstrasjon mot angivelige overgrep mot homofile i Tsjetsjenia. Foto: AFP / OLGA MALTSEVAVis mer

- Homoaktivister pågrepet i St. Petersburg

Russisk politi skal ha pågrepet flere homoaktivister i St. Petersburg i en demonstrasjon mot angivelige overgrep mot homofile i Tsjetsjenia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre kvinner ble pågrepet under protesten mandag, ifølge en fotograf fra AP.

Det russiske nettstedet Fontanka.ru skriver at rundt ti personer ble pågrepet. Det foreligger ingen opplysninger fra myndighetene om pågripelsene.

Homoaktivister har slått alarm om meldinger om angivelige overgrep mot homofile i Tsjetsjenia. Politiet anklages for å ha pågrepet og torturert rundt 100 menn som mistenkes for å være homofile.

- Send president Ramzan Kadyrov til den internasjonale domstolen i Haag, ropte aktivistene som ble pågrepet i St. Petersburg 1. mai, ifølge Fontanka.ru.

Myndighetene i den muslimskdominerte russiske republikken hevder det ikke finnes homofile, og en talsperson for presidenten har tidligere sagt at man ikke kan «arrestere eller undertrykke mennesker som ikke eksisterer».

(NTB)