Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homofil brite deporteres fra Uganda

Har vært siktet for omsetning av «obskøne tidsskrifter».

DEPORTERES: Bernard Randall ble fengslet og siktet for «obskøne tidsskrifter» - fordi hans egen PC ble stjålet og distribuert. Foto: AFP / NTB scanpix
DEPORTERES: Bernard Randall ble fengslet og siktet for «obskøne tidsskrifter» - fordi hans egen PC ble stjålet og distribuert. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Uganda fastslo onsdag at en pensjonert, homofil brite som har vært siktet for omsetning av «obskøne tidsskrifter», skal deporteres.

Domstolen frafalt siktelsen mot 65-åringen, men ga i stedet ordre om at han skulle eskorteres hjem for å pakke sine eiendeler, for så å bli kjørt til flyplassen.

En ansatt ved statsadvokatens kontor sier at 65-åringen blir utvist fordi han har «fordervet Ugandas ungdom».

Britens advokat sier det er gledelig at siktelsen, som kunne ført til to års fengsel, er frafalt, og selv om begrunnelsen for deportasjonen er vag, kommer saken ikke til å bli anket.

Briten bosatte seg i Uganda i fjor etter å ha besøkt landet for første gang i 2011.

Siktelsen er basert på bilder som han hadde lagt inn på sin egen PC, og som viste intime situasjoner mellom ham selv og en mann fra Marokko. PC-en ble stjålet under et innbrudd i boligen hans i Uganda.

Tyvene skal deretter ha vist bildene til en pastor, som ga dem videre til en avis.

Nyhetssaken førte til at både briten og hans ugandiske venn ble pågrepet. Vennen risikerer sju års fengsel.

(NTB)

Hele Norges coronakart