Homofil ut av Frp

Homofile Ole Morten Moen (19) er kommunestyrepolitiker for Frp. Nå melder han seg ut av partiet i protest mot «homofobe tendenser».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det er homofobe tendenser i Frp, sier Moen til Drammens Tidende. Han sitter som medlem i Øvre Eiker kommunestyre for Frp, men meldte i går overgang til Det Liberale Folkeparti.

-  Er det spesielle personer du tenker på som homofobe?

-  John Alvheim spesielt! Hans holdninger. Han holdt en flammende tale mot partnerskapsloven for ti år siden og har ikke trukket noe av det tilbake.

Dråpen

Men dråpen som fikk begeret til å renne over var ikke Alvheim, men partileder Carl I. Hagens opptreden i «Holmgang» sist torsdag. Temaet var hvorvidt Bushs konservative verdisyn ville smitte over på norsk politikk og særlig de homofiles rettigheter:

-  Hagens holdning til homofili rystet meg. Han satt og nikket til debattanter som satt og sammenliknet de homofile med taggere og voldsmenn; utvekster i samfunnet som ingen bør ha kontakt med. Det ble bare altfor drøyt, sier Moen.

Han har sittet i samme partigruppe som faren, som er varaordfører. Men nå skiller de partilag:

-  Han respekterer min avgjørelse, sier han.

Sendte e-post

Moen mener at partiet de siste åra har beveget seg i feil retning

-  Partiet har de siste åra trukket til seg velgere fra blant annet KrF som har et svært konservativt syn på homofili, sier han.

I en e-post til Frp's sentrale ledelse skriver Moen:

-  Det faktum at det likevel var Hagens uttalelser om homofili som ble det utslagsgivende for min utmeldelse, har sammenheng med at jeg selv er åpen homofil og for to år siden var med på å starte Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Buskerud. Når jeg ser at min egen partileder representerer den største trusselen mot mine egne verdier og mot LLHs holdningsskapende kampanjer, er det på tide også å innse det triste faktum at kampen om et liberalistisk Frp er tapt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer