Homofil ut av Frp

Homofile Ole Morten Moen (19) er kommunestyrepolitiker for Frp. Nå melder han seg ut av partiet i protest mot «homofobe tendenser».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det er homofobe tendenser i Frp, sier Moen til Drammens Tidende. Han sitter som medlem i Øvre Eiker kommunestyre for Frp, men meldte i går overgang til Det Liberale Folkeparti.

-  Er det spesielle personer du tenker på som homofobe?

-  John Alvheim spesielt! Hans holdninger. Han holdt en flammende tale mot partnerskapsloven for ti år siden og har ikke trukket noe av det tilbake.

Dråpen

Men dråpen som fikk begeret til å renne over var ikke Alvheim, men partileder Carl I. Hagens opptreden i «Holmgang» sist torsdag. Temaet var hvorvidt Bushs konservative verdisyn ville smitte over på norsk politikk og særlig de homofiles rettigheter:

-  Hagens holdning til homofili rystet meg. Han satt og nikket til debattanter som satt og sammenliknet de homofile med taggere og voldsmenn; utvekster i samfunnet som ingen bør ha kontakt med. Det ble bare altfor drøyt, sier Moen.

Han har sittet i samme partigruppe som faren, som er varaordfører. Men nå skiller de partilag:

-  Han respekterer min avgjørelse, sier han.

Sendte e-post

Moen mener at partiet de siste åra har beveget seg i feil retning

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.