Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Homofile asylsøkere må få komme seg bort fra bygdene

Må få hjelp til å bli overført til mer sentrale steder, mener nettverket Skeiv Verden.

MÅ FÅ HJELP: Lederen i nettverket Skeiv Verden mener at homofile asylsøkere må få hjelp til å komme seg inn til større byer. Dette bildet er fra en Gay pride-festival i Praha. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/ MICHAL CIZEK/NTBScanpix
MÅ FÅ HJELP: Lederen i nettverket Skeiv Verden mener at homofile asylsøkere må få hjelp til å komme seg inn til større byer. Dette bildet er fra en Gay pride-festival i Praha. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/ MICHAL CIZEK/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Homofile asylsøkere som bor på mottak på små og usentrale steder, risikerer isolasjon og stigmatisering og må få hjelp til å bli overført til mer sentrale steder, mener lederen i Skeiv Verden.

- Når etniske nordmenn rømmer fra landbygda for å søke et sosialt miljø i byen, så isolerer vi asylsøkere på usentrale mottak. Her er miljøene ofte konservative og svært gjennomsiktige. Det som skjer er at de tvinges inn i skapet igjen, sier leder Mats Kirknes i Skeiv Verden Trondheim til Adresseavisen.

Det flerkulturelle nettverket for homofile, lesbiske, transpersoner og bifile bistår asylsøkere fra distriktet som søker UDI om overføring til Trondheim eller andre større mottak, ved å skrive et støtteskriv til søknaden.

- I flere land er homofili en dødssynd. Det å bo i et lite og tett miljø og skjule legningen over tid kan rett og slett være helseskadelig, mener Kirknes.

Siden 2007 har 93 personer søkt om asyl basert på seksuell forfølgelse. 28 av dem har fått innvilget opphold.

Skeiv Verden er oppmerksom på at de fleste asylsøkerne helst ønsker å bosette seg på større og mer sentrale mottak og har også avvist å skrive støttebrev for personer som de mistenker har andre motiver bak flytteønsket enn trygghet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media