Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homofile Audun (25) slått ned på åpen gate

- Gjerningsmannen kalte meg en «jævla homo», før han angrep bakfra.

 BRUTALT:  Audun Møllerop (innfelt) ble slått ned etter å ha blitt kalt en «jævla homo». 25-åringen synes episoden var skremmende og trist. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet / Privat
BRUTALT: Audun Møllerop (innfelt) ble slått ned etter å ha blitt kalt en «jævla homo». 25-åringen synes episoden var skremmende og trist. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg ønsker å stå fram med dette for å vise at det ikke bare er i de store byene at slikt skjer, sier Audun Møllerop til Dagbladet.

Natt til 17. juni var han ute på byen i Kristiansund da han brutalt ble slått ned på åpen gate.

- Jeg hadde vært på utestedet «Mocca» og gikk derfra i 00.30-tida for å kjøpe noe å spise. På veien traff jeg ei venninne og gjerningsmannen, forteller Audun.

- Mens vi står der og snakker blir jeg plustelig kalt for en «jævla homo». Da svarer jeg ett eller annet som at «det kan vel du bare gi faen i» og går min vei, sier Audun til Dagbladet.

Etter å ha gått 25-30 meter blir han angrepet bakfra.

- Jeg hørte først at det var noen som sprang bak meg. Jeg tenkte ikke noe mer over det, før jeg plustelig fikk et slag i tinningen fra siden. Jeg ble sjokkert og forsto plutselig hva som foregikk. Deretter fikk jeg minst tre slag til, sier han.

Heldigvis for Audun var det folk i området som kom til og fikk stoppet volden. Gjerningsmannen stakk fra stedet, mens Audun kom seg hjem uten tilsynelatende store skader. Det var lokalavisa Tidens Krav som først omtalte saken.

Sykmeldt i en uke Men da Audun skulle møte på jobb på mandag opplevde han store problemer med smerter og hodepine. Etter råd fra kolleger oppsøkte han til slutt legevakta.

- Jeg fikk tatt en CT-scan som viste at det ikke var noen alvorlige skader, heldigvis. Men jeg ble sykmeldt en uke med hodesmerter, sier Audun til Dagbladet.

Han er lettet over at det ikke gikk verre.

- Dersom det ikke hadde kommet folk til, kunne det gått virkelig ille. Jeg har vært redd for at dette skal koke bort, derfor har jeg stilt opp i avisa. Jeg har opplevd sjikanering og drittkasting på grunn av legningen min, men aldri vold før nå, sier han.

- Det er skremmende og trist. Folk vil alltid ha negative holdninger til homofili, men dem synes jeg de kan holde for seg selv.

- Svært alvorlig En 21-årig Kristiansunder har nå innrømmet straffskyld for hendelsen.

- Vi ser selvfølgelig veldig alvorlig på dette. Episoder som går på både vold og sjikane på grunn av rasisme eller legning tar vi sterk avstand fra, sier Kristian Gundersen, etterforskningsleder ved Kristiansund politistasjon til Dagbladet.

- Jeg har ikke grunnlag for å si om det er mer av dette i Kristiansund enn i andre byer, sier han.

21-åringen og Audun vil nå forsøke å komme til en minnelig løsning i konfliktrådet.

- Mannen fremstår som en angrende synder, så vi håper at de finner en løsning på denne saken, sier Gundersen.

Dagbladet setter søkelyset på vold mot homofile - Les også:

I februar 2012 ble Stian Fiskeaunet (28) fra Trondheim slått og sparket til blods da han svarte bekreftende på at han er homofil.

Under kampanjen «Ikke finn deg i det» der homofile, lesbiske, transpersoner og bifile ble oppfordret til å melde ifra om hatkriminalitet, fikk LLH inn 20 henvendelser på én måned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling