Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Homofile bør ikke holde hender på Grønland

Aslam (50) mener nordmenn bør innrette seg i bydelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Når muslimske Aslam Shaid (50) som bor nær Grønlandsleiret i Oslo, får se bildet av to homofile menn i Dagbladet, sier han:

- Jeg blir sint når jeg ser bildet av at de holder hender. Jeg liker det ikke, for det strider mot vår kultur.

- Synd å se
Aslam er opprinnelig fra Pakistan, men har bodd i Norge i ti år. Han mener nordmenn bør innrette seg på Grønland og la være å vise offentlig at de er homofile eller lesbiske.

- Grønland er et flerkulturelt miljø hvor det blir mange som ikke liker homofile, og da bør de ikke holde hender. Her går vi på gata med koner og barn, og da er det synd å se slike ting. Men de gjør hjemme hos seg selv, bryr jeg meg ikke om, sier Shaid.

Han synes derimot det er i orden at homofile viser sin kjærlighet på Oslos vestkant, hvor det bor færre muslimer.

HOMOFILI FORBUDT: Muslimske Yusuf Suleiman (38) forteller at homofili er forbudt blant muslimer, men synes det er greit at nordmenn praktiserer det. Foto: Øistein Norum Monsen
HOMOFILI FORBUDT: Muslimske Yusuf Suleiman (38) forteller at homofili er forbudt blant muslimer, men synes det er greit at nordmenn praktiserer det. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Ikke på Grønland
- Der kan de gjøre som de vil. Men her på Grønland bør de la være. Ideelt sett skulle homofili vært forbudt å praktisere offentlig i dette området, men det er ikke opp til oss å bestemme, sier 50-åringen.

I dag skriver Dagbladet at et homofilt par nylig ble angrepet på Grønland fordi de holdt hverandre i hendene. Det mener Shaid er å gå for langt.

- Det er ikke riktig å slå folk. Hvis jeg ser homofile, prøver jeg å ignorere dem. Men jeg liker det ikke, sier han.

Shaid legger til at dette bare er hans mening, men han tror de fleste muslimer på Grønland er enige med ham.

- Bør ikke bankes

På Grønlandsleiret treffer Dagbladet muslimske Yusuf Suleiman (38), opprinnelig fra Somalia. Han forteller at homofili er forbudt blant muslimer, men synes det er greit at nordmenn praktiserer det.

- Jeg tror homofili er lov i Norge, derfor er det greit at nordmenn gjør det. De bør ikke bli banket opp av den grunn, sier han.

Tar avstand
Ikhlaq Ahmed, talsperson for Islamic Cultural Centre i Oslo, synes homofile bør få vise sin kjærlighet akkurat hvor de vil.

- Det spiller ingen rolle om de bor på Grønland i Oslo eller andre steder i Norge. Alle har rett til å ha sin seksuelle legning og det er kun opp til dem selv å bestemme hvordan de vil vise dette, sier Ahmed til Dagbladet.

SKAPTE FURORE: Samboerparet Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) gikk hånd i hånd på Grønland i Oslo, da en utenlandsk mann fortalte dem at de var i en "muslimsk bydel" og "det der liker jeg ikke". Deretter ble Anders sparket i låret. Foto: Henning Lillegård
SKAPTE FURORE: Samboerparet Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) gikk hånd i hånd på Grønland i Oslo, da en utenlandsk mann fortalte dem at de var i en "muslimsk bydel" og "det der liker jeg ikke". Deretter ble Anders sparket i låret. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Når han får høre om det homofile paret som ble angrepet på Grønland, sier han:

- Det er helt forferdelig. Gjerningsmennene skulle ikke ha gjort det. Man må vise respekt for hverandre og for norske lover og regler, hvilket Islam pålegger oss.

HELT FORFERDELIG: Ikhlaq Ahmed, talsperson for Islamic Cultural Centre. synes angrepet på de homofile på Grønland er helt forferdelig, og mener muslimer må tilpasse seg norske lover og regler. Foto: Joronn Sagen Engen
HELT FORFERDELIG: Ikhlaq Ahmed, talsperson for Islamic Cultural Centre. synes angrepet på de homofile på Grønland er helt forferdelig, og mener muslimer må tilpasse seg norske lover og regler. Foto: Joronn Sagen Engen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!