- Homofile er ikke de eneste som tar selvmord

Mange kan hjelpe kristne homofile til å endre legning, sier presteleder i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Råder homofile til å gå til psykiater

Sier nei til Kvarmes homo-medisin

(Dagbladet.no): Kåre Skråmestø, leder i Presteforeningen i Oslo, er enig med Oslo-biskop Ole Chr. Kvarme om at kristne homofile kan endre legning. Han raser også mot kirkestatsråd Trond Giskes uttalelser om at slike holdninger kan føre til sevmord blant homofile.

Skråmestø mener det finnes kompetente folk som kan hjelpe homofile.

- Jeg vet at det finnes tilbud innenfor kristelige sammenhenger der homofile som vil, kan få hjelp til å leve slik mange av oss mener bibelen forteller oss, sier Skråmestø til Dagbladet.no.

Han presiserer at han ikke uttaler seg på vegne av Presteforeningen, men på vegne av seg selv.

Skråmestø støtter Kvarmes syn på homofili, og mener det finnes kompetente folk som med sjelesorg og psykiatri kan hjelpe homofile som har det vanskelig.

- Jeg har vært i samtale med flere kristne homofile som har villet ta bibelen på alvor, og som har fått hjelp. Nå har de gått bort fra sin homofile legning.

- Giske provoserer

Skråmestø mener kirke- og kulturminister Trond Giskes utspill om at mennesker som både er homofile og kristne kan bli satt i en så presset situasjon at det i verste fall kan ta livet av dem, er provoserende.

- Giskes utspill om selvmord provoserer. Homofile er ikke den eneste gruppa som er utsatt for selvmord. Med dette utspillet er det som om han advarer oss om at kirkens holdning kan føre til at mennesker tar selvmord, og det er selvfølgelig ikke vår hensikt.

Skråmestø mener det opp i all debatt om homofili må være mulig å nevne reorientering uten å bli hengt ut.

- Vi må glede oss over at mennesker blir hjulpet, selv om noen mener at de skulle bli hjulpet på en litt annen måte enn det de selv mener er den rette.

Han vil ikke ta stilling til om han støtter Kvarmes utspill på møtet med Åpen kirkegruppe, men han kan aldri tenke seg at Kvarme har ment å be alle homofile om å gå til psykolog.

<bSTØTTER KVARME: Kåre Skråmestø, leder i Presteforeningen i Oslo.