- Homofile er motbydelige. Jeg visste ikke hva de drev med inntil nylig. Det er forferdelig

Ugandas president om homofile etter at han signerte omstridt, ny lov mot homofili.

SIGNERTE ANTIHOMO-LOV: Ugandas president Yoweri Museveni undertegnet i går en kontroversiell lov som innebærer at homofile risikerer livsvarig fengsel. Foto: EPA/Ronald Kabuubi/NTB Scanpix
SIGNERTE ANTIHOMO-LOV: Ugandas president Yoweri Museveni undertegnet i går en kontroversiell lov som innebærer at homofile risikerer livsvarig fengsel. Foto: EPA/Ronald Kabuubi/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ugandas president Yoweri Museveni undertegnet i går en kontroversiell lov som innebærer at homofile risikerer livsvarig fengsel. Det skjedde foran internasjonale medier for å demonstrere Ugandas uavhengighet stilt overfor vestlig press, ifølge en talsmann.

- Motbydelige Nå forteller Museveni hva han selv tenker om homofile i et intervju med CNN.

- De er motbydelige. Hva slags mennesker er de? Jeg visste ikke hva de drev med. Jeg ble nylig fortalt at det de driver med er forferdelig. Det er motbydelig, sier Museveni i intervjuet.

- Men jeg kunne ha ignorert det dersom det var bevis om at det er sånn han var født. Nå er ikke beviset her, sier han videre.

Museveni blir i intervjuet spurt om hva han tenker om folk som mener staten ikke bør blande seg inn i hvem dem skal elske eller ha sex med.

- Det er ikke staten, men samfunnet, svarer presidenten.

- Men du signerte loven? påpeker reporteren.

- Ja, men jeg handler på vegne av samfunnet.

- Ikke bland dere inn Museveni kommer deretter med kritikk mot det vestlige samfunnet, som har blandet seg inn og fordømt loven. Norge, Danmark og Sverige fordømmer loven, i tillegg til å holde tilbake bistand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer