Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homofile fikk ikke kysse i taxi

Karl Petter Gahre ga kjæresten Joachim Løkkevik ett kyss i baksetet på ei drosje. Da eksploderte drosjesjåføren, som følte seg krenket og stanset drosjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De omfavnet hverandre. Jeg vil ikke se slike rare ting. Dette er ikke en bordellbil. Jeg er en ekte kristen, og Gud skapte mann og kvinne, og hvor resten kommer fra, vet ikke jeg, sier sjåføren som vil være anonym.

Karl Petter Gahre og Joachim var på konsert i Oslo sentrum i går kveld, og på hjemveien valgte mennene å ta drosje. Drosjeturen med en bil fra Norgestaxi tok brått slutt. Da Karl Petter ga kjæresten et kyss, bråstoppet drosja, og sjåføren, som er av utenlandsk opprinnelse, skjelte ut de to mennene.

- Jeg har naturlige regler i bilen. Når jeg ser rare ting, må jeg reagere. Det er de som har krenket meg med å oppføre seg slik i min bil, sier sjåføren.

- I hans kultur er vel homofili noe forferdelig, men jeg forventer å få lov til å gi kjæresten min et kyss. Det er jo ikke akkurat ulovlig, sier Karl Petter. Norgestaxi har ikke regler som forbyr kyssing i bilene, men vil likevel ikke kritisere at sjåføren valgte å stanse da mennene kysset i baksetet.

Truer sikkerheten

- Når en sjåfør ikke føler seg bekvem, kan det true trafikksikkerheten. Dette handler om sex og religion og er ikke lett for oss etniske nordmenn å forstå. Men vi nordmenn må også aksepterer grensene til våre nye landsmenn, sier Stein Sollie, leder i Norges- taxi i Oslo.

- Jeg forsto det slik at sjåføren ba dem pent om å la være. Drosjesjåførene våre må sette sikkerheten først. Han skal ikke utøve videre kjøring dersom han ikke er bekvem, sier Sollie.

Konkurrenten Oslo Taxi derimot mener sjåfører må tåle litt klining, også av homofile.

- Klining er absolutt ikke grunn til å reagere, uansett hvem det er. Det er ikke annet enn den norske loven som skal regulere oppførselen i baksetet, mener styreleder i Oslo Taxi, Glenn Tuxen.

- Trakassering

- Norgestaxi burde ta klart avstand fra en slik oppførsel, å ikke gjøre det er det samme som å oppfordre sjåførene til å trakassere homofile og lesbiske, sier lederen i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, Tore Holte Follestad. Follestad blir oppgitt over historien til Karl Petter og Joachim.

- Jeg har ikke ord for hvor provosert jeg blir når jeg hører dette. Sjåføren hadde aldri reagert slik dersom det var en kvinne og en mann som satt i baksetet og kysset. Det er forkastelig at sjåfører får oppføre seg sånn, mener Follestad.

Aldri mer Norges Taxi

Karl Petter Gahre har sendt inn en skriftlig klage på sjåføren.

- Vi kommer ikke til å benytte oss av tilbudet til Norgestaxi mer, slår han fast.

Gahre skjønner at man skal oppføre seg i baksetet på ei drosje, men mener at han og kjæresten ikke gikk for langt.

- Drosjesjåfører selger en tjeneste, og jeg skjønner at man må oppføre seg skikkelig i bilen. Jeg skulle ikke sagt noe om vi hadde hatt sex i baksetet, men et lite kyss er jo ikke ulovlig, sier Karl Petter. Han mener selv at han tåler mye, også dette, men vil likevel gi beskjed.

- Jeg synes ikke en sjåfør skal komme unna med en slik oppførsel. Han tilhører også en minoritet i dette landet, og det å plage hverandre slik, fører ikke til noe godt, sier Karl Petter. Sjåføren skal også ha spurt Karl Petter om han var «mann eller kvinne».

TRAKASSERING : - Norgestaxi burde ta klart avstand fra en slik oppførsel, å ikke gjøre det er det samme som å oppfordre sjåførene til å trakassere homofile og lesbiske, sier lederen i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, Tore Holte Follestad.