- Homofile kan helbredes

KrFU-lederen blir nedringt etter intervjuet i Dagbladet. Send spørsmål til nettmøtet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Telefonen til nyvalgt KrFU-leder Per Steinar Osmundnes har ikke vært stille siden klokka 08 i dag. I onsdagens Dagbladet står følgende:

På spørsmål fra Dagbladet om Osmundnes mener homofili kan helbredes, svarte han slik:

- Jeg tror det når de selv forteller det har skjedd. Jeg stoler på mennesket.

- Det innebærer at også du mener det?

- Det gjør jo det.

Osmundnes poengterte at dette var hans personlige holdning, og ikke KrFUs politikk. Knapt en halv time etter at uttalelsen hadde falt, ringte han for å trekke den, etter å ha snakket med KrF-rådgivere.

Nå får du mulighet til å spørre ham selv om homofili og andre politiske saker. Torsdag klokka 12 stiller han til nettmøte på Dagbladet.no.

- Det jeg mente å si er at jeg personlig tror på det som har blitt meg fortalt av mennesker som selv har opplevd å bli helbredet. Jeg ser ikke på homofili som en sykdom, og jeg anbefaler ikke helbredning, sier Osmundnes til Dagbladet.no.

Send inn dine spørsmål nå! - KrFU har gått i en konservativ retning. Vi vil konsentrere oss om verdispørsmål, sier Per Steinar Osmundnes etter landsmøtet i Lindesnes sist helg. Her ble det blant annet vedtatt en resolusjon som sier klart nei til at homofile partnere skal få adoptere.

Trakk seg

Ungdomslederen pekte på at en slik uttalelse kunne ødelegge KrFs gode samarbeide med de lesbiske og homofiles forbund (LLH) og føre til at vedtaket om at de ikke skal få adoptere blir tatt galt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer