- Homofile kan helbredes

KrFU-lederen blir nedringt etter intervjuet i Dagbladet. Send spørsmål til nettmøtet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefonen til nyvalgt KrFU-leder Per Steinar Osmundnes har ikke vært stille siden klokka 08 i dag. I onsdagens Dagbladet står følgende:

På spørsmål fra Dagbladet om Osmundnes mener homofili kan helbredes, svarte han slik:

- Jeg tror det når de selv forteller det har skjedd. Jeg stoler på mennesket.

- Det innebærer at også du mener det?

- Det gjør jo det.

Osmundnes poengterte at dette var hans personlige holdning, og ikke KrFUs politikk. Knapt en halv time etter at uttalelsen hadde falt, ringte han for å trekke den, etter å ha snakket med KrF-rådgivere.

Nå får du mulighet til å spørre ham selv om homofili og andre politiske saker. Torsdag klokka 12 stiller han til nettmøte på Dagbladet.no.

- Det jeg mente å si er at jeg personlig tror på det som har blitt meg fortalt av mennesker som selv har opplevd å bli helbredet. Jeg ser ikke på homofili som en sykdom, og jeg anbefaler ikke helbredning, sier Osmundnes til Dagbladet.no.

Send inn dine spørsmål nå! - KrFU har gått i en konservativ retning. Vi vil konsentrere oss om verdispørsmål, sier Per Steinar Osmundnes etter landsmøtet i Lindesnes sist helg. Her ble det blant annet vedtatt en resolusjon som sier klart nei til at homofile partnere skal få adoptere.

Trakk seg


Ungdomslederen pekte på at en slik uttalelse kunne ødelegge KrFs gode samarbeide med de lesbiske og homofiles forbund (LLH) og føre til at vedtaket om at de ikke skal få adoptere blir tatt galt opp.

Det blir det: Leder i LLH, Tore Holte Follestad, er nemlig ikke overrasket over Osmundnes syn.

- Dette synliggjør hva grunnfjellet i KrF mener, og det er godt å få det til overflaten. Men det er forstemmende at leder i statsministerens ungdomsorganisasjon har et slikt syn.

Problemer


Stortingsrepresentant og leder i Unge Høyre, Ine Marie Eriksen mener Osmundnes holdning kan bli et problem i samarbeidet mellom regjeringspartienes to ungdomsledere.

- Jeg hadde trodd unge mennesker hadde kommet lenger i 2002, sier den profilerte ungdomspolitikeren.

- Dette går på menneskesyn. Tanken på å sykeliggjøre noe som er normalt tar jeg helt avstand fra. Det handler om respekt for andre mennesker, sier Eriksen og legger til at hun er glad dette ikke er KrFUs offisielle syn.

SPØR KRFU-LEDEREN: KrFU-leder Per Steinar Osmundnes sier at homofile kan bli heteroseksuelle. På nettmøtet vil han forklare hva han mener.