- Homofile kommer ikke igjennom sikkerhetskontrollen

En animasjonsvideo beskriver Jehovas vitner hva barn kan gjøre for å omvende homofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I videoen «Én mann og én kvinne» som ligger på Jehovas vitners norske nettside, forsøker den kristne bevegelsen på en lettfattelig måte å forklare for barn at homofili er synd, at det gjør at man ikke kommer til himmelen, og at også barn kan ta en tørn med å omvende homofile.

Videoen er produsert for Jehovas vitner av Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc., og er tilgjengelig på flere språk. Den har allerede skapt reaksjoner i USA.  

Animasjonsvideoen viser ei ung jente som kommer hjem til mora si og forteller at en av de andre barna på skolen har tegnet seg selv sammen med to mammaer.

- Kaja tegnet to mammaer. Hun sa at de er gift med hverandre. Læreren sier at det som betyr noe er at man er glade i hverandre og har det bra, forteller datteren.

- Hmmm, svarer mammaen i videoen.

Og fortsetter:

- Vel, mange har sine meninger om hva som er rett og galt. Men det som betyr noe er hva Jehova mener.

(Bakgrunnsmusikken kommer inn, med strykere og fløyter)

- Han vil at vi skal ha det bra og han vet hva som er aller best for oss. Det er derfor han lagde ekteskapet slik som han gjorde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer