Homofile kupper påskefesten

President George W. Bush må feire påskefest med 200 homo-foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I år som tidligere år inviterer Laura og George W. Bush til tradisjonell påskeeggfest ved Det hvite hus 2.påskedag.

Her får barn og foreldre leke og konkurrere på plenen foran presidenthjemmet en hel formiddag. Ofte er presidenten selv til stede under arrangementet.

Regnbuefarger

I år blir festen litt annerledes enn presidenten hadde tenkt seg. Homo-organisasjonen Family Pride Coalition har nemlig sørget for å kjøpe billetter til flere hundre barn av homofile foreldre. Billettene deles ut etter først til mølla-prinsippet og i kveld stod en rekke par av samme kjønn i kø for å sikre seg adgangstegn før det ble tomt, skriver NRK.no.

Det er ventet at rundt 200 homofile og lesbiske familier vil møte opp, skriver Washingtonblade.com. Planen er at de homofile skal ha på seg regnbuefargede klær, men ikke å bære slagord eller symboler. Til sammen vil et par tusen mennesker komme på festen.

Familietradisjon

Dette har allerede vakt reaksjoner blant konservative politikere. Enkelte politikere mener at homofile og lesbiske bruker barna sine til politiske formål. På en pressebriefing 18.januar måtte pressesekretæren i det hvite hus, Scot McClellan, svare på spørsmål om arrangementet. En journalist ville vite om presidentene ville sette inn tiltak for å forhindre deltakelse fra de homofiles \'såkalte\' familier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer