Homofile kupper påskefesten

President George W. Bush må feire påskefest med 200 homo-foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år som tidligere år inviterer Laura og George W. Bush til tradisjonell påskeeggfest ved Det hvite hus 2.påskedag.

Her får barn og foreldre leke og konkurrere på plenen foran presidenthjemmet en hel formiddag. Ofte er presidenten selv til stede under arrangementet.

Regnbuefarger

I år blir festen litt annerledes enn presidenten hadde tenkt seg. Homo-organisasjonen Family Pride Coalition har nemlig sørget for å kjøpe billetter til flere hundre barn av homofile foreldre. Billettene deles ut etter først til mølla-prinsippet og i kveld stod en rekke par av samme kjønn i kø for å sikre seg adgangstegn før det ble tomt, skriver NRK.no.

Det er ventet at rundt 200 homofile og lesbiske familier vil møte opp, skriver Washingtonblade.com. Planen er at de homofile skal ha på seg regnbuefargede klær, men ikke å bære slagord eller symboler. Til sammen vil et par tusen mennesker komme på festen.

Familietradisjon

Dette har allerede vakt reaksjoner blant konservative politikere. Enkelte politikere mener at homofile og lesbiske bruker barna sine til politiske formål. På en pressebriefing 18.januar måtte pressesekretæren i det hvite hus, Scot McClellan, svare på spørsmål om arrangementet. En journalist ville vite om presidentene ville sette inn tiltak for å forhindre deltakelse fra de homofiles \'såkalte\' familier.

- Dette har vært en familietradisjon lenge, og presidenten ser alltid fram til den, svarte McClellan unnvikende. Det er likevel uvisst om Bush, som har vært en forkjempet for tradisjonelle familieverdier mellom mann og kvinne, vil delta på arrangementet.

VIL SYNLIGGJØRE: Jennifer Chrisler (t.v.) og kona Cheryl Jacques tar med seg tvillingsønnene på fire år til påskefesten utenfor Det Hvite Hus. - Dette handler om å synliggjøre nye familieformer, sier  Chrisler, som er talskvinne for Family Pride Coalition.
VIL SYNLIGGJØRE: Jennifer Chrisler (t.v.) og kona Cheryl Jacques tar med seg tvillingsønnene på fire år til påskefesten utenfor Det Hvite Hus. - Dette handler om å synliggjøre nye familieformer, sier Chrisler, som er talskvinne for Family Pride Coalition. Vis mer

Ønsker velkommen

Hans kone Laura Bush stiller seg på sin side positiv. Fra hennes talsperson rapporteres det at førstedamen synes påskefeiringen er en flott tradisjon og at hun ønsker alle familier velkommen til å delta.

Selv sier talskvinnen bak Family Pride Coalition at dette ikke er noen politisk aksjon:

- Dette handler om homofile og lesbiske foreldre som tar med barna sine på en flott amerikansk tradisjon, sier Jennifer Chrisler. - Men det er også viktig for oss å være til stede og synliggjøre andre samlivsformer. Vi føler virkelig at det er viktig for det amerikanske samfunn å møte våre barn og å møte våre familier på alle tenkelige måter, sier hun.

Vil ta med tvillingene

Selv planlegger hun å ta med seg kona Ceryl Jacques og deres tvillinggutter på fire år.

- Det finnes millioner av barn som blir oppdratt av homofile og lesbiske foreldre i alle deler av dette landet, og dette er en god anledning til å kaste lys på disse familiene, sier hun til San Fransisco Chronicle.

Men disse argumentene kjøper ikke de konservative som nå fester sin lit til værvarselet. Det er nemlig meldt regn og overskyet vær i morgen. Slår spådommene til avlyses festen.

Homofile kupper påskefesten
<B>LANG TRADISJON:</B> Siden 1878 har Det hvite Hus arrangert påskeegg-fest 2.påskedag. Barn og foreldre leker i hagen.
AVVENTER:</B> Det er uvisst om president George W. Bush dukker opp på festen i år. Men Laura Bush sier gjennom sin sekretær at alle er velkomne.