Homofile må få adoptere, mener AP

Homofile skal få muligheten til å adoptere, mener flertallet på Arbeiderpartiets landsmøte.- Full seier, jubler Kim Friele og Siri Kvalheim i Forum for lesbiske og homofile i Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim Friele og Siri Kvalheim i Forum for lesbiske og homofile i Arbeiderpartiet var svært tilfredse med landsmøtets vedtak.

Flertallet besto av 195 representanter, mens 81 landsmøte-delegater stemte imot forslaget.

Kim Friele har kjempet for homofiles adopsjonsmuligheter siden 1983, og hun var sjokkskadd da stemmetallene gikk opp for henne.- Avstemmingsresultatet var en fenomenal opplevelse, sier Friele. Hun er selv delegat på landsmøtet.

Skepsis

Men ikke alle jublet like mye da avstemmingen var over. Stortingsrepresentant Tom Thoresen har gjennom hele debatten uttrykt skepsis til at homofile og lesbiske skal få adoptere barn.

- Jeg begrunner det med hensynet til barnets beste. Det er rimelig med en gjennomgang av hele adopsjonssystemet, men det burde ikke være noen bindinger på forhånd, sier Thoresen til NTB. Vedtaket inneholder ingen forbehold om at homofile bare skal vurderes for stebarnsadopsjon.Arbeiderpartiet ønsker at dagens adopsjonslovgivning og praksis skal gjennomgås.

Målet er at menneskers samlivsform og seksuell identitet ikke i seg selv skal være et hinder for å søke og bli vurdert for adopsjon.

- Dette er første skritt på veien mot en lovendring, mener Siri Kvalheim.