Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Homofile må ut av skapet

Homofile Anders Rogg oppfordrer homoseksuelle medlemmer av verdikommisjonen om å stå frem, eller trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom de ikke står frem, gir det signaler om at regjeringen foretrekker personer som lever som homofile i det skjulte. Det er opprivende, sier Anders Rogg, som vet om minst to i kommisjonen med homofil legning.

- Når disse ikke står frem, sier en indirekte at den seksuelle legningen ikke tåler dagens lys og at det lønner seg å lyve, sier Rogg, og spør:

- Er det lydige og usynlige lesber og homser en helst vil ha?

Skuespilleren og musikerens oppfordring til homsemedlemmene i kommisjonen er klar:

- Stå frem eller trekk dere.

Halvsannheter

Åpenhet og ærlighet rundt et så grunnleggende spørsmål som seksuell legning mener Rogg så absolutt er et tema for verdikommisjonen.

- Ingen er tjent med halvsannheter og dobbel bokføring. Medlemmene av verdikommisjonen er offentlige personer, og lesbene og homsene som er med kan ikke avvise å stå frem med henvisning til at sexlivet er en privatsak, sier Rogg.

- Annenrangs

- Med tanke på hvilken regjering som oppnevnte kommisjonen, burde seksuell legning absolutt være et tema for de som er medlemmer. Som homofil stempler regjeringen meg som annenrangs, hevder Rogg.

Han begrunner dette med støtten regjeringen gir kirken og dens forskjellsbehandling av ansatte på grunnlag av seksuell praksis.

Dersom medlemmer i verdikommisjonen står frem, tror Rogg det kan gjøre situasjonen lettere for de tusenvis av homser og lesber som lever i det skjulte.

Ingen representasjon

En annen grunn til at homsene i verdikommisjonen bør stå frem, er at Rogg savner kommisjonsmedlemmer som kan kjempe de homofiles sak.

- De som har sagt ja til å bli med i kommisjonen, har ikke gjort dette som homser eller lesber. Dermed sitter de i en klemme, sier han og minner om at kommisjonen skal gjenspeile samfunnet.

- Bør andre i kommisjonen med for eksempel spillegalskap også stå frem?

- Det blir noe helt annet. Seksuell praksis har med identiteten å gjøre, svarer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!