Homofile og lesbiske får adoptere stebarn

Homofile og lesbiske i registrerte partnerskap skal få lov til å adoptere stebarn, går et flertall i Stortinget inn for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten til å adoptere stebarn skal omfatte både foreldrenes biologiske barn og adoptivbarn, dersom ikke adoptivbarnet kommer fra et land der homofile og lesbiske ikke har lov til å foreta en slik adopsjon.

Adopsjon av stebarn kan bare skje når den ene personen i et partnerskap samtykker i at den andre kan få adoptere hans eller hennes barn. Adopsjonen kan ikke foretas dersom den ene av barnets biologiske foreldre protesterer, påpekte Frank Willy Larsen (Ap), som la fram familiekomiteens innstilling i Odelstinget. Det betyr i praksis at stebarnsadopsjon kan foretas når den ene av barnets biologiske foreldre er død, ikke kjent eller borte på annen måte, gjorde Larsen oppmerksom på.

Meningen med Stortingets lovendring er at barn som bor sammen med en av sine foreldre og dennes registrerte partner i en stabil familiesituasjon, skal få den juridiske sikkerheten som en stebarnsadopsjon innebærer.

(NTB)