Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homofilt par dømt til stokkeslag i Indonesia

Homofile prylt foran jublende folkemengde: - La det være en lærepenge

Ofre for sharialovgivning i indonesisk provins.

FØLGER SHARIALOV: To menn i provinsen Aceh i Indonesia mottar straffen på 35 stokkeslag hver etter å ha blitt dømt for homofili av en sharia-domstol. Avstraffelsen skjer offentlig, og skal minne andre innbyggere i provinsen på å ikke bryte loven. Les mer: Video: NTB Scanpix. Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/nyheter/domt-for-homosex-i-in... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at to unge menn skulle bli prylt offentlig i den indonesiske provinsen Aceh.

Nå har avstraffelsen funnet sted.

De to unge mennene, på henholdsvis 20 og 23 år, mottok 83 slag hver av shariadomstolens tildekkede menn utenfor en moské i hovedstaden Banda i provinsen Acec, skriver BBC.

De homofile mennene sto på scenen i hvite kjortler, med ansiktet rettet mot en jublende folkemengde, mens de mottok sin straff.

- Slå hardere

- La dette være en lærepenge for deg, ropte en mann i publikum.

- Slå hardere, ropte en annen, ifølge BBC.

I shariadomstolen ble mennene dømt til 85 slag, men antallet ble redusert med to fordi de hadde tilbrakt to måneder i fengsel.

BRUTALT: En av mennene blir holdt av politimenn etter å ha blitt tildelt 83 stokkeslag i Aceh i Indonesia. Foto: REUTERS/Beawiharta/NTB Scanpix
BRUTALT: En av mennene blir holdt av politimenn etter å ha blitt tildelt 83 stokkeslag i Aceh i Indonesia. Foto: REUTERS/Beawiharta/NTB Scanpix Vis mer

Sex mellom homofile er ikke ulovlig i det meste av Indonesia, men er det i Aceh, den eneste provinsen som utøver islamsk lov.

Avslørt av gjeng

Paret ble avslørt som homofile da de ble funnet i samme seng av en gjeng som tok seg inn i leiligheten de befant seg i.

En BBC-journalist har nylig møtt en av mennene som i dag fikk sin brutale straff.

ARRESTERT: Politiet i Indonesia har arrestert 141 menn under et raid på et treningsstudio og sauna i Jakarta i Indonesia. Rettighetsgrupper er sterkt kritiske til straffeforfølgelse og avstraffelse av homofile. Video: CNN. Vis mer

- Jeg ønsker bare å få stokkeslagene overstått og gå tilbake til familien min. Jeg har vært dypt deprimert, og prøver å trekke meg ut av et dypt svart hull, sier han.

Videoer av ham og hans partner som har sex, er blitt mye delt på nettet. I mobiltelefonopptakene er de begge nakne og ber om hjelp.

Provinsen Aceh ble gitt spesielle rettigheter til å innføre egne strengere islamske lover for over ti år siden, og har blitt stadig mer konservative de siste åra.

Strenge lover mot homoseksualitet ble vedtatt i 2014 og trådte i kraft året etter.

Offentlig fysisk avstraffelse er likevel til i dag bare gitt for gambling og alkoholinntak.

Mange arrestasjoner

Tidligere denne måneden arresterte det indonesiske politiet 14 personer i byen Surabaya for å ha holdt en homofest, siktet for brudd på landets antipornografilovgivning.

På mandag ble det arrestert 141 menn i en sauna i hovedstaden, Jakarta, siktet for liknende lovbrudd.

Hele Norges coronakart