Homofile sendes til utlandet for å bli hetero

Skal «omvendes» med koranlesing og tvangsekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Homofile innvandrere med muslimsk bakgrunn blir sendt til utlandet for å bli heterofile. Men det hjelper ikke.

Ideelle organisasjoner slår alarm og frykter for livene til homofile innvandrere som tvangssendes til foreldrenes hjemland, skriver Dagsavisen.

I hjemlandene skal ungdommene «bli heterofile» ved hjelp av koranlesning og tvangsekteskap. Blant disse ungdommene er en gutt i slutten av tenårene. Nå er han et sted i Midtøsten. Foreldrene har tatt fra ham passet og plassert ham hos en imam for å lese Koranen.

- Vi er helt fortvilet og utrolig redd for ham, sier organisasjonsleder Gerd Fleischer i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF).

Hun ser på gutten som et av de mest ekstreme tilfellene av forsøkene på å omvende og tvangsgifte en homofil.

- Foreldrene mener alt vil gå bra når de får giftet ham bort og barn kommer inn i bildet, akkurat som om det finnes en mirakelkur, sier Fleischer.

SEIF har hittil i år satt i gang undersøkelser i fem saker som handler om homofile som er sendt bort for å bli «reorienterte» og tvangsgiftet.

Også Røde Kors arbeider med problemstillingen. En norsk homofil mann i 20-årene som nå er i Midtøsten, har bedt om hjelp.

MIRAKELKUR?: Koranstudier er blant mottiltakene som til slutt skal «omvende» den homofile sønnen. Illustrasjonsfoto: JON NAZCA/REUTERS/SCANPIX
MIRAKELKUR?: Koranstudier er blant mottiltakene som til slutt skal «omvende» den homofile sønnen. Illustrasjonsfoto: JON NAZCA/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Vi samarbeider med Utenriksdepartementet og ambassaden i landet om å få ham hjem. Vi er glade for at ambassaden og departementet er velvillige til å hjelpe norske statsborgere, sier Monica Berge, som leder Røde Kors telefon om tvangsekteskap.

Røde Kors jobber også med to andre gutter i begynnelsen av 20-årene. De er opprinnelig fra Pakistan.

(NTB)