MOTSTANDER: - Jeg er definitivt motstander av Pride, sa Bengtsson. Bildet er fra en Pride-festival i Stockholm. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto
MOTSTANDER: - Jeg er definitivt motstander av Pride, sa Bengtsson. Bildet er fra en Pride-festival i Stockholm. Foto: Jens Sølvberg / SamfotoVis mer

«Homofili er bare en trend»

Nå går den svenske politikeren og kirkelederen av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I flere byer i Sverige har kirken deltat under «Pride»-arrangementer. Det er det ikke alle som er like glade for.

I et forslag i øverste besluttende organ for en av den svenske kirkens 13 stift (bispedømmer), ble det framlagt et forslag om å «avslutte deltagelsen i det spektakulære Pride-spetakkelet. Dette engasjementet har ingen støtte i Bibelen, som skal være kirkens ledestjerne.»

- Jeg synes det skal være mann og kvinne Bruno Edgarsson, kirkepolitiker for Centerpartiet og talsmann for Stiftsfullmektigen, uttalte tidligere i uken til Smålänningen at han ikke husker hvem som fremmet forslaget, men at han heller ikke liker arrangementet.

- Jeg er definitivt motstander av Pride, jeg synes det skal være mann og kvinne og jeg kan ikke forsone meg med LHBT-bevegelsen. Men jeg har ikke noe behov for å stå og rope det ut på torget, sa Bruno Edgarsson til Smålänningen.

I samme intervju sier han at han ikke dømmer homofile, men knytter homofili til tidsånden:

- Jeg vet ikke hvorfor de velger å bli homofile, men jeg tror det har blitt en trend blant unge mennesker, og at det seinere ikke er så lett å komme seg ut av det igjen.

- Glorifiseres å være homofil Han peker også på kulturuttrykkenes påvirkning.

- Tidsånden påvirker oss alle. I TV-serier skal de jo alltid ha med en homse og lesbe for tiden, det glorifiseres å være homofil, sier han til den svenske avisa.

Etter uttalelsen har Centerpartiet fått mange reaksjoner. Nå går Edgarsson av.

- Vi i Centerpartiets stiftsfullmektiggruppe har blitt enige med Bruno Edgarsson om at han sier fra seg oppdraget som talsmann for Stiftsfullmektigen. Situasjonen ble uholdbar etter artikkelen forrige uke, sier gruppeleder Stig-Göran Fransson til SVT Nyheter Småland.

Edgarsson selv har hittil ikke uttalt seg, men Centerparti-lederen har sendt ut pressemelding, som blant annet er sitert hos Expressen:

- Centerpartiets ideologi bygger på alle menneskers likeverd, uavhengig av kjønn, religion, etnisitet og seksuell legning. Nå vil vi sette punktum for dette, og fokusere på Svenska kyrkans framtidsvisjoner om en åpen folkekirke der alle er velkomne.