- Homofili er unaturlig

Nestleder i Fremskrittspartiet, Vidar Kleppe, sier at homofili neppe er den største folkesykdommen i Norge, men naturlig er det ikke, mener han. Nestleder i Høyre, Inge Lønning, tar derimot sterkt avstand fra sykeliggjøringen av homofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Å snakke om helbredelse er meningsløst. Det forutsetter at homofile er syke mennesker, sier Inge Lønning, som imidlertid ikke ønsker å gå inn i en offentlig polemikk mot sin bror.

- Jeg reagerer sterkest på generaliseringen - at man ser alle homofile under ett. Når noen framholder at homofili er en sykdom, er det meget uheldig - og en misvisende bruk av sykdomsbegrepet. Skal man følge det resonnementet, innebærer det at alle heterofile er friske, mens alle homofile er syke, sier Inge Lønning.

«Den legningen der»

Annen nestleder i Frp, Vidar Kleppe, mener det er naturlig at enkelte homofile søker hjelp slik at de kan endre sin legning.

- Hvis det hjelper rotløse mennesker å komme over i et annet miljø og møte Jesus, er det bare fint, sier Kleppe.
- Synes du det er et poeng å helbrede homofile?

- At homofili skulle være den største folkesykdommen i Norge, mener jeg ikke. Men den legningen der er overhodet ikke naturlig. Jeg respekterer folk som er homofile og lesbiske, men jeg reagerer sterkt på at de bruker små barn i sin kamp for seksuell frigjøring, sier Kleppe, med henvisning til adopsjonsdebatten.

I Kristelig Folkeparti er det derimot vanskeligere å få et synspunkt på homofil helbredelse. Verken leder Valgerd Svarstad Haugland eller leder for KrF-kvinnene, politisk rådgiver Randi Gran Tørring, ønsker å kommentere spørsmålet.

- Det der vil jeg ikke si noe om. Det er ikke et politisk spørsmål, sier Valgerd Svarstad Haugland.
- Betyr det at du ikke har tenkt gjennom hva du synes?

- Nei, det betyr at jeg ikke vil svare på det, svarer KrF-lederen.

Tull

Ap's Sylvia Brustad kaller debatten tullete.

- Å snakke om helbredelse er rent ut sagt tull og et håpløst utgangspunkt å ta. Men det er interessant å merke seg at dette kommer fra kristne rekker - alltid, sier Sylvia Brustad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer