- Homofili må anses som et avvik

Lederen i LLH raser mot Trond Ali Linstads uttalelser.

MEDALJE: Trond Ali Linstad får i dag Kongens fortjenestemedalje i sølv. Dette bildet er fra en demonstrasjon i 2008.
Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX
MEDALJE: Trond Ali Linstad får i dag Kongens fortjenestemedalje i sølv. Dette bildet er fra en demonstrasjon i 2008. Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tildelingen av Kongens fortjenestemedalje i sølv til den radikale muslimen Trond Ali Linstad har skapt en stor debatt, etter at det ble kjent at Linstad blant annet har advart mot jøder i sin blogg på nettstedet Koranen.no.

På det samme nettstedet skriver Linstad flere ganger om homofile, og deres rettigheter.

I ett innlegg skriver han at homofilt ekteskap er «groteskt», i et annet sier han at homofili er et avvik.

«Homofili kan ikke bli «normalt»; norm og standard i et samfunn! Homofili må anses som et avvik. Det ligger ikke fordømmelse i dette, ingen avvisning eller nedvurdering. Det er bare å stadfeste faktum.»

- Merkelig Linstad skulle få medaljen under en seremoni på Urtehagen videregående skole i dag, men slottet har valgt å utsette utdelingen på ubestemt tid.

- Jeg vet ikke hvilket ord skal bruke, men jeg reagerer jo sterkt på tildelingen, sier Bård Nylund, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

- Jeg synes det er veldig merkelig at en mann som bruker så mye tida på å lange ut mot jøder og homofile skal bli karakterisert som framifrå, det kan jeg ikke forstå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer