- Homofili mer skammelig enn misbruk av barn

Nordirsk politiker i parlamentsdebatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Iris Robinson er medlem av det britiske parlamentet, og har sittet der siden 2001. I tillegg er hun gift med Peter Robinson, regjeringssjefen i Nord-Irland. 

Da parlamentet i midten av juni debatterte hvordan samfunnet skal takle sexforbrytere, kom Robinson med noen kontroversielle synspunkter på homofile, skriver Belfast Telegraph.

- Det finnes ingen så ussel handling som å misbruke barn, bortsett fra homoseksualitet og sodomi, sa Robinson i sitt innlegg.

Da avisa Belfast Telegraph senere kontaktet politikeren, sto hun ved uttalelsene.

- Tenk over det. Kan du tenke deg noe mer skammelig enn en mann og en mann, eller en kvinne og en kvinne og seksuelt misbruk av barn?, sa Robinson til journalisten.

Politikeren forklarer at hun baserer sitt ståsted på hva Bibelen sier om saken. 

- Det jeg sier er basert på Guds ord, sier Robinson, og legger til at hun er overrasket over at folk reagerer når hun siterer fra skriften.

- Det viser at kirkene enten ikke preker Guds ord, eller tilpasser budskapet, sier hun.

KONTROVERSIELL: Iris Robinson, her sammen med mannen Peter, kom med uttalelser som fikk homofile i Nord-Irland til å rase. Bildet er tatt da Peter Robinson ble utnevnt som regjeringssjef. Foto: Peter Morrison, AP
KONTROVERSIELL: Iris Robinson, her sammen med mannen Peter, kom med uttalelser som fikk homofile i Nord-Irland til å rase. Bildet er tatt da Peter Robinson ble utnevnt som regjeringssjef. Foto: Peter Morrison, AP Vis mer

Politikeren understreket at kommentarene ikke er basert på hat mot homofile.

- Jeg prøver bare å nå ut til folk, og å elske dem. Det var det Kristus lærte oss. Jeg kan ikke se bort fra mine kristne verdier når jeg går inn i politikken, sier hun.

Kommentarene har blitt karakterisert som onde og ignorante av organisasjoner som ivaretar homofile interesser i landet.

- Homofili mer skammelig enn misbruk av barn