Homofilt par banket opp på London-buss

Paret sier de ble angrepet og banket opp fordi de er lesbiske. Politiet har gjort pågripelser i saken.

BANKET OPP: Melania Geymonat (28) (t.v.) og kjæresten Chris ble banket opp på en nattbuss i London onsdag. Volden skal ha vært motivert av homofobi. Foto: Privat
BANKET OPP: Melania Geymonat (28) (t.v.) og kjæresten Chris ble banket opp på en nattbuss i London onsdag. Volden skal ha vært motivert av homofobi. Foto: PrivatVis mer

«Vi må ha kysset eller noe, for disse gutta kom etter oss», skriver Melania Geymonat (28) på Facebook om hendelsen hun og kjæresten Chris ble utsatt for onsdag.

På en nattbuss i London, på vei hjem, ble kjærestene utsatt for hets og vold som skal ha vært motivert av homofobi.

Nå har politiet gjort pågripelser i saken, melder BBC.

«Hooligans»

Kvinnene var på vei hjem etter en date, og skulle til Camden Town. En gruppe unge menn skal så ha begynt å trakassere dem da de fant ut at kvinnene var et par.

«Jeg husker ikke om de allerede var der, eller kom på etter oss», skriver Geymonat på Facebook, og skildrer videre hva som hendte:

«De begynte å oppføre seg som 'hooligans', krevde at vi skulle kysse sånn at de kunne nyte synet, kalte oss 'lesber' og beskrev seksuelle posisjoner».

Geymonat forsøkte å roe ned situasjonen ved å vitse det hele bort, skriver hun videre. Kjæresten Chris forsøkte å spille syk.

«Men de fortsatte å trakassere oss, kastet mynter på oss og ble mer entusiastiske av det. Plutselig er Chris i midten av bussen, og slåss med dem.»

HEDRET: Politiet i Miami har offentliggjort flere videoer fra da fire menn gikk til angrep på et homofilt par under Pride-feiringa i byen i april. Helmut Muller Estrada, som var vitne til det hele, har senere blitt hedret for sin innsats som førte til at fire menn nå er anholdt av politiet. Video: WSVN, Miami Beach Police Vis mer

«Blødde fra overalt»

Geymonat gikk bort til kjæresten, og så at hun blødde fra ansiktet. Ifølge 28-åringen skal tre menn ha slått Chris.

«Plutselig ble jeg slått. Jeg ble svimmel da jeg så blod, og falt bakover. Jeg husker ikke hvorvidt jeg mistet bevisstheten. Plutselig hadde bussen stoppet, politiet var der og jeg blødde fra overalt», skriver Geymonat.

Nå har altså London-politiet gjort pågripelser i saken, men det er ikke kjent hvor mange som er pågrepet. Tidligere har politiet sagt at de fulgte opp saken ved å gå gjennom overvåkningsvideo som skal vise volden.

Geymonat forteller til BBC at hun er takknemlig overfor London-politiet.

- Politiet er ekstremt gode, vi er i tett kontakt og de etterforsker saken, sa 28-åringen til BBC Radio 4 i dag.

HOMOFOB: To unge menn i Oslo ble bedt om å skamme seg fordi de holdt hender på en bussholdeplass på vei til Farris spa. Nå er saken meldt til politet. Video: Tor-Sven Berge Vis mer

«Avskyelig»

Etter at Geymonat la ut innlegget sitt på Facebook, og voldshendelsen ble dekket av britiske medier, har paret fått mye støtte.

Statsminister Theresa May beskrev volden som «avskyelig».

- Ingen burde noensinne måtte skjule hvem de er eller hvem de elsker, og vi må jobbe sammen for å utradere uakseptabel vold rettet mot LHBT-miljøet, sier hun i en uttalelse, ifølge BBC.

Også Labour-leder Jeremy Corbyn har gått ut og fordømt angrepet, og kaller det «sjokkerende og uakseptabelt» på Twitter.

Det samme har London-ordfører Sadiq Khan.

«Dette var et kvalmende, kvinnehatende angrep. Hatkriminalitet mot LHBT+-miljet vil ikke aksepteres i London», skriver ordføreren på Twitter.

SPEED-DATING: I hjertet av Oslo arrangerte foreningen FRI lesbisk speed-dating under Oslo Pride. Men er det egentlig noen forskjell på sjekking mellom lesbiske og heterofile? Video/reporter: Ørjan Ryland Vis mer