Homofilt pingvinpar adopterte barn

De homofile pingvinene vendte ryggen til de svenske damene. Nå har det ene paret adoptert en liten pingvin.

BLIR FORELDRE: Dette arkivbildet viser paret Sechs Punkt og Schraegstrich, et av flere homofile pingvinpar i Bremerhaven Zoo. Foto: AFP PHOTO   DDP/DAVID HECKER /SCANPIX
BLIR FORELDRE: Dette arkivbildet viser paret Sechs Punkt og Schraegstrich, et av flere homofile pingvinpar i Bremerhaven Zoo. Foto: AFP PHOTO DDP/DAVID HECKER /SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BERLIN (Dagbladet.no): Det skapte bølger over hele verden, da de seks sjeldne pingvinene i zoologisk hage i Bremerhaven for tre år siden ble avslørt som homofile.
TV-stasjonene sto i kø for å gjøre opptak av fenomenet.  

Fem av seks var homser

Det viste seg at ingen riktig hadde vært klar over hva som foregikk i innhegningen, før personalet tok fjærprøver og fikk kjønnsbestemt individene. 
Tilsynelatende hadde naturen gått sin vante gang hele tida — men uten at det kom familieforøkelser. Nå ble det klart at fem av de seks fuglene var hanner. Tre av disse ble kategorisert som klart homofile. 
To av dem hadde dannet par og levde sammen.

Import-svensker

Siden denne søramerikanske arten er truet av utrydding, ble det kjøpt inn fire hunndyr fra en svensk dyrehage.  Disse ble sluppet inn til herrene som allerede hadde tilbrakt noen år der.  Men reaksjonen overfor nykommerne var en bedrøvende likegladhet. Bare èn av svenskene fant seg en partner.
Så når det en sjelden gang blir lagt egg hos pingvinene, er oppmerksomheten på topp. For et par måneder siden ble det funnet to egg hos et av de heterofile parene. De vordende foreldrene tok seg imidlertid bare av det ene. Som det kan skje ute i naturen, hadde opphavet bestemt seg for å la det ene egget forbli uklekket.

Perfekte fedre

Da fikk en av pleierne den strålende ideen: Egget ble lagt inn til de to samboende pingvinmennene. Og de trengte ikke lang tid på å finne seg til rette med den nye situasjonen. 
Egget ble — etter alle kunstens regler — holdt varmt og sikret mot angrep fra artsfrender og andre.  Og for fire uker siden kom den lille fuglen til verden.

Eter fiskegrøt

De to fedrene tar seg av ungen på en helt rørende måte, sier dyrlege Joachim Schöne til avisa Nordsee-Zeitung. — Begge deltar med liv og lyst under matingen av den lille, som blir budt på store mengder fiskegrøt. Veterinær Schöne sier at han ikke kjenner barnets kjønn, fordi dette først kan fastslås i et laboratorium.
— Vi har ikke kommet så langt at pingvinen har fått navn heller, opplyser han.
Nå venter dyrehagen en voldsom tilstrømning av publikum fra fjernt og nær.