Homofilt skjelett ut av skapet

Homohulemann avslørt av måten han ble gravlagt på.

BEGRAVET SOM KVINNE: Dette skjelettet av en mann, som levde for rundt 5000 år siden, ble nylig gravd ut i Tsjekkia. At han ble begravet som en kvinne, antyder at han var homofil eller transseksuell, mener arkeologene. Foto: All Over Press
BEGRAVET SOM KVINNE: Dette skjelettet av en mann, som levde for rundt 5000 år siden, ble nylig gravd ut i Tsjekkia. At han ble begravet som en kvinne, antyder at han var homofil eller transseksuell, mener arkeologene. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det mannlige skjelettet, som forskerne daterer tilbake til mellom år 2900 og 2500 før Kristus, ble funnet i en forstad til Praha i Tsjekkia, gravlagt på en måte som bare kvinner ble gravlagt på i Kobberalderen, melder Telegraph.

Trolig homo Hodet hans var vendt mot øst og omkranset av pynt og huslige gjenstander, altså etter riter som var normale ved gravlegging av kvinner.

- Fra historien og etnologien vet vi at folk i denne perioden tok begravelsesriter på største alvor, så det er høyst usannsynlig at denne posisjoneringen var et feilgrep, sier sjefarkeolog Kamila Remisova Vesinova og legger til:

- Det er mye mer sannsynlig at dette var en mann med en annen seksuell orientering, at han var homoseksuell eller transseksuell.

I henhold til begravelsesritene i perioden, ble menn gjerne gravlagt liggende på sin høyre side med hodet pekende mot vest, og kvinner liggende på sin venstre side med hodet pekende mot øst.

- Rimer ikke Mennene fikk gjerne med seg våpen, verktøy, mat og drikke i grava, mens kvinnene ble gravlagt med smykker og ulike kopper og kar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer