Homofilt skjelett ut av skapet

Homohulemann avslørt av måten han ble gravlagt på.

BEGRAVET SOM KVINNE: Dette skjelettet av en mann, som levde for rundt 5000 år siden, ble nylig gravd ut i Tsjekkia. At han ble begravet som en kvinne, antyder at han var homofil eller transseksuell, mener arkeologene. Foto: All Over Press
BEGRAVET SOM KVINNE: Dette skjelettet av en mann, som levde for rundt 5000 år siden, ble nylig gravd ut i Tsjekkia. At han ble begravet som en kvinne, antyder at han var homofil eller transseksuell, mener arkeologene. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det mannlige skjelettet, som forskerne daterer tilbake til mellom år 2900 og 2500 før Kristus, ble funnet i en forstad til Praha i Tsjekkia, gravlagt på en måte som bare kvinner ble gravlagt på i Kobberalderen, melder Telegraph.

Trolig homo Hodet hans var vendt mot øst og omkranset av pynt og huslige gjenstander, altså etter riter som var normale ved gravlegging av kvinner.

- Fra historien og etnologien vet vi at folk i denne perioden tok begravelsesriter på største alvor, så det er høyst usannsynlig at denne posisjoneringen var et feilgrep, sier sjefarkeolog Kamila Remisova Vesinova og legger til:

- Det er mye mer sannsynlig at dette var en mann med en annen seksuell orientering, at han var homoseksuell eller transseksuell.

I henhold til begravelsesritene i perioden, ble menn gjerne gravlagt liggende på sin høyre side med hodet pekende mot vest, og kvinner liggende på sin venstre side med hodet pekende mot øst.

- Rimer ikke Mennene fikk gjerne med seg våpen, verktøy, mat og drikke i grava, mens kvinnene ble gravlagt med smykker og ulike kopper og kar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.