Homoflagget til topps på Oslotrikken

Striden om homo-flagg på Oslo-trikkene er løst.

Glad: Varaordfører Libe Rieber-Mohn er glad for at det endelig er klart at trikkene skal få pynte seg med regnbueflagg under den Europride-festivalen som skal arrangeres i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Glad: Varaordfører Libe Rieber-Mohn er glad for at det endelig er klart at trikkene skal få pynte seg med regnbueflagg under den Europride-festivalen som skal arrangeres i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to uker siden gikk varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) ut i Dagbladet og ba om at det kommunalt eide selskapet Ruter måtte finne en løsning slik at trikker og busser kunne pynte seg med homoflagg når den store Europride-festivalen braker løs i morgen. Det har vært praktiske problemer rundt produksjon av flagg og ikke minst uenighet om hvem som skal betale for flagging.

Ruter har etterlyst fastere retningslinjer for når det kan flagges på trikker og busser utenom 1. og 17. mai og hvem som skal betale for slik flagging.

Nå har striden løst seg og det vil bli flagget fra taket av trikkene under hele festivalen i Oslo. Kommunen setter av 60 000 kroner ekstra for å få flaggene klare og opp på byens trikker.

- Vi måtte flytte noen fullmakter slik at det nå er forretningsutvalget som bestemmer hvem som skal få lov til å flagge på trikkene, sier Riebe-Mohn.

Først og fremst er hun glad for at homoflagget nå blir heist på trikkene.

- Dette er en gledens dag og her har jeg og ordføreren stått sammen for å finne en god løsning.

Festival Fra i morgen av er Oslo vertskap for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner fra hele Europa. Europride-festivalen går på omgang mellom europeiske byer og i år et det Oslos tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer