Homohets i FpU: - Flaut og respektløst

Tidligere bystyrerepresentant for Frp i Bergen, Christian Haugen, reagerer sterkt på homohetsen som har foregått i en lukket Facebook-gruppe i FpU Dagbladet har fått innsyn i. FpU-leder Simen Velle sier de skal gjøre alt de kan for at ingen skal oppleve ukultur.

REAGERER: Frp-medlem og sentralstyremedlem i FRI, Christian Haugen, reagerer på omtalen av homofile i en lukket FpU-gruppe Dagbladet har fått innsyn i. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
REAGERER: Frp-medlem og sentralstyremedlem i FRI, Christian Haugen, reagerer på omtalen av homofile i en lukket FpU-gruppe Dagbladet har fått innsyn i. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): - Dette var flaut og respektløst overfor både partifeller og skeive, og vi må forvente oss mer av folk som søker seg tillitsverv.

Det sier Christian Haugen, Frp-medlem og sentralstyremedlem i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) til Dagbladet. Han har tidligere vært politisk rådgiver i både justis- og olje- og energidepartementet.

Lørdag kunne Dagbladet avsløre at flere sentrale FpU-ere har hetset to åpent homofile fra samme ungdomsparti i en lukket Facebookgruppe. Alle de involverte har til Dagbladet lagt seg paddeflate og beklaget det de har skrevet i chatten.

Likevel mener Haugen det som kommer fram i Dagbladets avsløring er «lite tillitvekkende».

- Forsterker fordommer

Blant det Haugen reagerer på, er at daværende FpU-nestleder Andreas Brännström (28) antyder at homofili er en psykisk sykdom i en diskusjon om Pride-paraden:

«Psykisk-diagnose-tog foran slottet og Karl Johan vil vi ikke ha noe av», skriver Brännström i chatten.

- Hadde de kunnet sin historie hadde de visst at homofili ikke har vært brukt som diagnose i Norge på 40 år, sier Haugen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer