Dagbladet avslører:

Homohets i lukket FpU-gruppe: - Eurovision og kukk

To homofile FpU-profiler hetses, og homofili sammenliknes med psykisk lidelse, i en lukket FpU-gruppe Dagbladet har fått innsyn i. - Det er leit at det fremdeles finnes en ukultur i partiet der man snakker ned andre og andres legninger, sier en av dem som ble omtalt.

FOR FOLK FLEST: Men ifølge en av dem som henges ut i gruppa har Frp en ukultur rundt hvordan homofile omtales. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FOR FOLK FLEST: Men ifølge en av dem som henges ut i gruppa har Frp en ukultur rundt hvordan homofile omtales. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): I en lukket Messenger-gruppe hetser flere FpU-profiler to åpent homofile fra samme ungdomsparti.

Dagbladet har sett flere av innleggene i gruppa «Keiserimperiet» som ble publisert i 2020. Gruppa har ni medlemmer, alle tilknyttet FpU. Flere av medlemmene har, eller har hatt, sentrale verv i ungdomspartiet til Frp.

I en diskusjon om Pride-paraden antyder daværende FpU-nestleder Andreas Brännström (28) at homofili er en psykisk sykdom:

«Psykisk-diagnose-tog foran slottet og Karl Johan vil vi ikke ha noe av», skriver Brännström.

Paddeflat

Han er i dag kommunestyrerepresentant for Sarpsborg Frp. Det ble spekulert under helgens landsmøte at Brännström ville forsøke å ta kampvotering om en plass i det viktige sentralstyret.

Det gjorde han ikke.

- Jeg legger meg selvfølgelig paddeflat. Dette burde aldri vært skrevet. Jeg beklager på det sterkeste og står overhodet ikke inne for dette. Jeg har selv gått i Pride og vet hvor mye det betyr, og jeg går gjerne i Pride-tog igjen, sier Brännström til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer