Homojubelen

Hvorfor er det fantastisk at Sturla Berg-Johansens (41) står fram som homofil? Det er jo bare helt vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Bravo, Sturla!». Petter Stordalen reiste seg og applauderte. Salen bruste i begeistring. Valgerd Svarstad Haugland var like rørt som Stordalen. Tom Sterri og Elisabeth «Bettan» Andreassen var stolte av kompisen. Kjendisvennene var heftige og begeistrete etter at komiker og TV 2-programleder Sturla Berg-Johansen (41) kastet seg ut av skapet som homofil – under premieren på showet «Damenes aften».

– At jeg er homofil er vel kanskje ikke det dere trodde, men det er deilig å ha sagt det, bekjente komikeren fra scenen.

SHOWET FÅR en toer i Dagbladet. En firer i VG. Det blir uansett husket som den gang Berg-Johansen outet seg selv. Men hvorfor blir vi så glade over skriftemålet hans? Blir vi fortsatt litt overrasket over at en voksen, velkledd mann er homo? Når slutter det å stå fram som homofil å være «mann biter hund» og bli til «hund biter mann» – altså noe helt normalt som ikke gir verken førstesider eller tårevåt applaus?

DET ER LITE islamisering å spore i ny, norsk homohistorie. Verden går definitivt framover, om ikke like fort i hver avkrok og familie. Per Sundnes, MGP-programleder og rikshomse, kommenterer siste mann ut av skapet, slik: – Jeg tenker at livet er helt normalt. Noen kommer og noen går som homo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer