- Homokampen spydspiss for pedofile

Den kristne organisasjonen «Til helhet» vil heale homofile. Lederen frykter at homokampen vil føre til økt aksept for pedofili.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Lundeby leder nettverket «Til helhet». De jobber med sjelesorg for kristne som er homofile, eller «sliter med problemer knyttet til det seksuelle som som porno og nettsexavhengighet». I helgen holdt de et seminar med tittelen «Kjønnsforvirring og gjenopprettelse». Kirkerådet sponser virksomheten med 75 000 i år.

- Det dreier seg ikke om helbredelse, vi går inn i prosesser med folk som søker hjelp for å få til en endring i deres situasjon, sier nettverkets styreleder Erling Lundeby til Dagbladet.no.

Meningsfeller i USA oppgir å ha metoder som har fått en tredjedel av de som søkte hjelp til ikke lenger å definere seg som homofile.

- Men det betyr ikke at de ikke lenger kan få homofile følelser i gitte situasjoner - som en alkoholiker, sier Lundeby.

Lundeby ser ikke oppgivelse av homofil legning som noe mål for behandlingen.

- En tredjedel av de behandlede kommer sånn midt i mellom, mens en tredjedel opplever ingen endring, men de får mer fred med seg selv. Og noen opplever at dette her roter det til for dem.

- Homofili en spydspiss

Lundeby tar avstand fra tidligere forsøk på «behandling» av homofile, og sier han ønsker en åpen dialog med de homofiles organisasjoner.

- Vi ønsker å bygge ned fiendebildene. De skarpe frontene skaper farlige situasjoner, sier han med henvising til blant annet dokumentarfilmen og den kristne homofile gutten Bjørn Erik Andersen, som tok sitt eget liv. Han mener filmen var rystende, men at den faktisk dokumenterer at det er behov for organisasjoner som «Til helhet».

Men når det gjelder hva den økende aksepten for homofili kan føre til er Lundeby klar. Han mener homokampen er en spydspiss for andre former for seksualitet, som flerpartneri, sadomasochisme og pedofili.

- Homofili er bare en del av en større revolusjon som fristiller seksualiteten fra forplantningen. Det folk ristet på hodet av for noen år siden er fullt ut akseptert i dag. De rir på kjølvannet av homofilibevegelsen, sier Lundeby.

Han mener vi ikke aner konsekvensene av hva dette vil føre til, og ber politikerne ta i bruk «føre var-prinsippet».

- Stortinget bør vurdere å si nei til at bifili og homofili sidestilles med heterofili.

VIL HEALE HOMSER: Erling Lundeby mener «healing» av kristne homofile gjør at en tredjedel oppgir sin legning og blir heterofile.