- Homokampen spydspiss for pedofile

Den kristne organisasjonen «Til helhet» vil heale homofile. Lederen frykter at homokampen vil føre til økt aksept for pedofili.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Erling Lundeby leder nettverket «Til helhet». De jobber med sjelesorg for kristne som er homofile, eller «sliter med problemer knyttet til det seksuelle som som porno og nettsexavhengighet». I helgen holdt de et seminar med tittelen «Kjønnsforvirring og gjenopprettelse». Kirkerådet sponser virksomheten med 75 000 i år.

- Det dreier seg ikke om helbredelse, vi går inn i prosesser med folk som søker hjelp for å få til en endring i deres situasjon, sier nettverkets styreleder Erling Lundeby til Dagbladet.no.

Meningsfeller i USA oppgir å ha metoder som har fått en tredjedel av de som søkte hjelp til ikke lenger å definere seg som homofile.

- Men det betyr ikke at de ikke lenger kan få homofile følelser i gitte situasjoner - som en alkoholiker, sier Lundeby.

Lundeby ser ikke oppgivelse av homofil legning som noe mål for behandlingen.

- En tredjedel av de behandlede kommer sånn midt i mellom, mens en tredjedel opplever ingen endring, men de får mer fred med seg selv. Og noen opplever at dette her roter det til for dem.

- Homofili en spydspiss

Lundeby tar avstand fra tidligere forsøk på «behandling» av homofile, og sier han ønsker en åpen dialog med de homofiles organisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer