Homokyss ble for mye

Britisk majones-reklame trekkes tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Kan jeg få en brødskive, mamma?

Slik innledes den nye majonesreklamen til Heinz UK som har skapt så sterke reaksjoner at den nå er trukket tilbake.

«Mamma» er nemlig i dette tilfellet en mann. Lenger ut i reklamen kommer far i huset springende i stort tempo, kledd i dress og med stresskoffert. Han sier «Ses i kveld, elskede» mens han løper mot døra. Mannen bak kjøkkenbenken med kokkeklærne stopper ham og forlanger et kyss før han går.

De to mennene kysser. Reklamen på 30 sekunder er over.

Årsbeste så langt på klager

Ifølge Guardian har britiske Advertising Standards Authority fått rundt 200 klager på reklamen. Etter mindre enn en uke på skjermen er den derfor trukket tilbake.

Klagene har gått ut på at reklamen er upassende for barn, noen mener den setter foreldre i en vanskelig situasjon og at den er provoserende og upassende.

Byrået AMV BBDO står bak snutten. De forklarer ideen bak reklamen: Poenget er at majonesen smaker så godt at det er som om du har din egen delikatesse-mann på kjøkkenet ditt. Heinz ser ikke humoren i det lenger.

- Vi har som policy å lytte til forbrukerne, og ser at noen konsumenter har uttrykt bekymring over innholdet i reklamen. Det har fått oss til å trekke den tilbake, sier Nigel Dickie i Heinz UK ifølge Guardian.

Reklamen skulle opprinnelig sendes i fem uker.

- Reklamen var en del av en kort kampanje, intensjonen var at den skulle være humoristisk og vi beklager til alle som tok anstøt, sier selskapets talsmann videre ifølge Daily Mail.

Anti-røykereklame på bunn

Selv om det fortsatt kan komme inn flere klager på reklamen, skal det mye til for å slå den britiske fjorårsrekorden.

Ifølge Telegraph mottok en anti-røykekampanje der folk hadde fiskekroker piercet i munnen 774 klager. En annen reklame som provoserte britiske seere var en fra møbelkjeden MFI der en dame slo til en mann som glemte å ta ned toalettsetet etter seg.