Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homostriden ryster KrF

KrF-veteranen Kåre Kristiansen (81) advarer mot den utglidningen han registrerer hos partiledelsen i synet på homofilt samliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har et inntrykk av at det smugles inn nye synspunkter i kontroversielle saker uten at det har vært en grundig debatt internt i partiet på forhånd. Det er alvorlig, sier Kåre Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Betenkte KrF-ere

Han mener utglidningen avviker fra partiets ideologiske grunnlag i viktige spørsmål. Han får henvendelser fra folk som har store betenkeligheter med det som nå skjer.

Kristiansen støtter fullt ut lederen i Birkenes KrF, Torbjørn Bjorvatn, som tidligere i denne uken gikk hardt ut mot partileder Valgerd Svarstad Haugland og fylkesleder Arve Danielsen i Aust-Agder. De to sistnevnte aksepterer at homofile samboere kan ha tillitsverv i KrF. Det gjør også ti av 19 fylkesledere i partiet.

Han tror som Bjorvatn at det er stor avstand mellom partiledelsen og velgermassen i dette spørsmålet. Han opplever det som direkte pinlig at representanter i partiets sentrale ledelse går ut offentlig og godtar at homofile samboende kan ha tillitsverv i KrF.

Tre utmeldelser

Birkenes KrF har fått tre utmeldelser av lokallaget som følge av striden om homofile samboende i tillitsverv.

Det er ikke så mange år siden en formann i KrFU måtte trekke seg på grunn av sin seksuelle legning, og i partiet har det ikke vært noen ideologisk og prinsipiell debatt som skulle tilsi at dette standpunktet bør endres.

Selv om Kristiansen er enig med Bjorvatn i mye, mener han KrF-lederen i Birkenes er litt for raskt ute med å annonsere stiftelsen av et nytt parti.(NTB)

Hele Norges coronakart