Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homsecruise nektet anløp

MIAMI (NTB-REUTERS): Den norske cruiseskipet «Leeward» får ikke gå til havn ved Cayman-øyene i Karibia, fordi skipet er chartret til et spesialcruise for homofile. Myndighetene er bekymret over at passasjerene kan gjøre seg bemerket ved upassende oppførsel, heter det i et brev fra regjeringen på Cayman-øyene til rederiet Norwegian Cruise Line.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Leeward» er chartret av turoperatøren Atlantis Events i den amerikanske delstaten California, som spesialiserer seg på reiseopplegg for homofile. Charteret gjelder et sju dager langt cruise i Karibia, og skipet skal ha 900 menn og et fåtall kvinner om bord under cruiset.

Cruiset omfatter besøk i Mexico, på Bahamas - og etter planen altså på Cayman-øyene, der passasjeren skulle få sju timer i land til shopping og bading. Ifølge den opprinnelige planen skulle «Leeward» gått fra Miami i Florida 30. januar og ankomme til hovedøya Grand Cayman to dager senere.

Diskriminering?

- Dette er ren diskriminering, sier Atlantis Events' styreformann Rich Campbell. - Vi hadde aldri trodd at dette skulle bli noe problem. Vi har tidligere gjennomført reiser i hele Karibia, og vi har aldri møtt noen reaksjon som likner denne.

- Vi fulgte vanlig prosedyre i shippingnæringen, og kontaktet anløpsstedene for å få den rutinemessige tillatelsen til å gå til havn. Vi fikk da et brev fra Cayman-øyene, der det heter at skipet ikke får bruke øygruppens havner, sier Norwegian Cruise Line's talskvinne Fran Sevcik.

Brevet er datert 8. desember i fjor, og undertegnet av Thomas Jefferson, som er Cayman-øyenes minister for turisme, kultur, handel og samferdsel. I brevet heter det at de fire departementene han styrer var enige om å nekte å gi «Leeward» anløpstillatelse for dette spesielle cruiset, og at de har gode grunner for avgjørelsen.

«Grundig forarbeid»

- Grundig forarbeid og tidligere erfaringer har fått oss til å konkludere med at vi ikke kan regne med at denne gruppen vil oppføre seg slik man kan forvente av besøkende på øyene. Derfor kan vi beklageligvis ikke tilby dem vår gjestfrihet, heter det i brevet.

Rich Campbell sier at han overhodet ikke er i tvil om at «Leeward» nektes anløpstillatelse fordi passasjerene er homofile. - I brevet er riktignok ordet «homse» ikke nevnt, men de vet utvilsomt hvem vi er, mener han. Norwegian Cruise Line har på sin side valgt å erstatte anløpet på Cayman-øyene med et anløp i Belize på det mellomamerikanske fastlandet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!