Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Homseklubber stenger når Clinton kommer

Eieren av to homseklubber i Shanghai har fått beskjed om å stenge utestedene under Bill Clintons tre dager lange besøk i byen. Årsaken skal være at politiet frykter for presidentens sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det offentlige sikkerhetsbyrået kom og ba oss stenge noen dager fordi Clinton skal delta på en fest i nærheten, sier klubbeier Wang Guanghui.

Han tror ikke på forklaringen om at sikkerhetshensyn er årsaken til at han må lukke dørene. Kundene hans kommer fra det han beskriver som de øvre, sosiale lag, og de fleste av dem er utlendinger.

Enkelte kunder var rasende over den lite beleilige lukkingen av utestedene, og hevdet at andre klubber som krydde av kvinnelige prostituerte fikk holde åpent.

En talsmann for Clinton hadde mandag ikke hørt om forholdsreglene som var blitt tatt, men uttalte at presidenten ikke ville hatt noe imot at homsebarene holdt åpent.

Kina har ennå ikke anerkjent homofili, og har lenge tvunget homoseksuelle inn i ekteskap for å skjule «avvikerne». Men de senere årene har miljøet begynt å bli mer gjennomsiktig.

(NTB-AFP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!