Homsene terger kristenfolket

Over hele verden har homser og lesber trukket på gata. Ytre høyre og kristne raser mot de manglende «familiverdiene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Homofestivalen i Roma går sin gang tross protester. Lørdag åpnet homo-festivalen 2000 World gay Pride. Arrangørene venter at minst 300.000 homser og lesber kommer til Roma for å delta.

Mens homsene marsjerer for homofiles rettigheter, foregår motdemonstrasjoner i samme by.

Bare timer før festivalen åpnet, marsjerte 700 støvelkledte nynazister gjennom Roma under streng politibevoktning med plakater mot festivalen. Senere skulle religiøse grupper arrangere et fakkeltog i samarbeid med det ytterliggående høyre-partiet Nasjonal allianse for å «reparere skammen» som de homofile har brakt over kristendommens hovedstad, skriver NTB.

Festivalen varer til og med neste helg. Festivalen åpnet med en seremoni ved Det filharmoniske akademi, der skuespilleren Maria Grazia Cucinotta fra filmen Postmannen, holdt åpningstalen og klippet over et blått bånd.

- De fleste av mine venner er homofile, og jeg vil bare si at jeg elsker dem alle og er stolt over å være her, sa hun.

Den katolske kirken som har motarbeidet festivalen i lang tid, har sagt at homofile har rett til å demonstrere, men at de ikke burde arrangere en slik festival i byen samtidig med at kristne skal feire 2000-årsdagen for Kristi fødsel, skriver NTB.

HOMOHATERE: Tilhengere av høyrepartiet Forza Nuova vil ha homsene vekk fra Romas gater.
PROVOSERER: Dette er synet mange ønsker å bli spart for.