Homser kan bli streite

NEW ORLEANS: Noen homofile kan forandre sin seksuelle orientering, viser en omstridt amerikansk rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Noen mennesker kan forandre seg fra homofile til streite. Det bør vi innse, sier rapportens forfatter Robert L. Spitzer.

Han er professor i psykiatri ved Columbia University og legger fram sine funn for det amerikanske psykiatriforbundet i dag.

Spitzer er dessuten mannen som i 1973 gikk i bresjen for at USAs psykiatere fjernet homoseksualitet fra lista over mentale lidelser.

Homofiles organisasjoner kritiserer rapporten i kraftige ordlag. Blant innvendingene: Mange av de 200 eks-homsene som deltar i undersøkelsen har kontakt med religiøse grupper som fordømmer homoseksualitet.

Profesoren har telefonintervjuet 200 personer, 143 av dem menn, som sier at de forandret sin seksuelle orientering fra homofil til heterofil.

Gjennomsnittsalderen var 43 år. Deltakerne har svart på 60 spørsmål om sine seksuelle følelser og oppførsel før og etter at de forsøkte å endre seg.

Et flertall fortalte at de brukte flere strategier i forsøket på å bli heterofil. Halvparten av de spurte opplyser at det mest virksomme var å søke hjelp hos en fagperson i mental helse, vanligvis en psykolog. En tredjedel nevnte støttegrupper, mens færre anbefalte selvhjelpsbøker eller assistanse fra en heteroseksuell støtteperson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer