Homser til pynt

Når homser vises fram er det til pynt for en eller annen shoppingkåt frue i butikken til Louis Vuitton, eller som en skrullete figur i en eller annen såpeopera. Lett å le av, lett å like.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Zebra-tv kan vi nå endelig få se vår vakre kjendisstylist Jan Thomas (uten etternavn) style eliten samtidig som han oppdager nye «stjerner» innen sminke- og skjønnhetsbransjen. Jan Thomas har tatt det beste fra sine favorittprogrammer – Extreme Makover, The Swan og Motepolitiet, og lover seerne en følelse av å være med bak kulissene. I Dagbladet Fredag (19.10.07) får man også vite at Jan Thomas ikke passer inn i «skrullebåsen» og at det er vanskelig å forene normalitet med homoseksualitet ut fra forventninger i samfunnet, og at han opplever mange homser som «en gjeng feiginger», fordi «de gjemmer seg bak en streitingmaske». Ja vel?

Vi har sett det tidligere, homser som er behjelpelige med å fikse på den håpløse heterofile majoriteten. Denne degenererte delen av menneskeligheten. Vi har hjulpet de heterofile med å finne de rette møblene til hjemmene deres. Rette klær. Riktig stil. Og de rette kjærestene. For ikke noe kan de på egen hånd, og vi vil jo så gjerne hjelpe. Er da dette et problem? Nei, ikke et problem, men et tegn i tiden. For diskusjonen har allerede vært i gang ei tid. I Sverige kom boka Bögjävlar ut tidligere i år, der en rekke middelaldrende homser går hardt ut mot det glattbarberte, impotente og overpolerte bildet av homseverden. I denne sammenhengen har det vært ganske så stille her i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer