Honduras får ultimatum

Kan bli utestengt fra internasjonal organisasjon.

- MÅ GJENINNSETTES: Honduras blir stengt ute fra Organisasjonen av amerikanske stater hvis Manuel Zelaya ikke blir gjeninnsatt som president i Honduras innen lørdag. (Foto: AP)
- MÅ GJENINNSETTES: Honduras blir stengt ute fra Organisasjonen av amerikanske stater hvis Manuel Zelaya ikke blir gjeninnsatt som president i Honduras innen lørdag. (Foto: AP)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Søndag ble Honduras' president Manuel Zelaya avsatt og bortført av den honduranske hæren, like før det skulle avholdes en omstridt folkeavstemming i landet.

- Kupp
USAs president Barack Obama har fordømt episoden, og utensriksminister Hilary Clinton har uttalt at hele situasjonen minner om et kupp.

Organisasjonen av amerikanske stater, OAS, gav onsdag et ultimatum til Honduras.

Dersom Manuel Zelaya ikke blir gjeninsatt som president i løpet av tre dager, vil Honduras bli midlertidig utestengt fra organisasjonen.

Det skriver The New York Times.

- Uakseptabelt
- Vi må vise at vi ikke aksepterer militærkupp. Vi trodde vi levde i en tid der militærkupp ikke var mulig, sier Miguel Insulza ifølge AP.

OAS er en internasjonal organisasjon som består av 35 forskjellige stater på det amerikanske kontinentet, ifølge Wikipedia.

Fra før har det internasjonale samfunnet flere ganger prøvd å presse Honduras til å gjeninsette Zelaya som president. Også Norge har tatt avstand fra det som blir betegnet som et kupp.

DEMONSTRANTER: Maskerte demonstranter utenfor presidentpalasset i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa mandag. (Foto: SCANPIX)
DEMONSTRANTER: Maskerte demonstranter utenfor presidentpalasset i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa mandag. (Foto: SCANPIX) Vis mer