Honduras interimspresident vil ikke gå av

Avviser internasjonalt press.

NEKTER Å GÅ AV:  Roberto Micheletti (til høyre) som kongressen har utpekt til midlertidig president, reiser hånden til general Romeo Vasquez som ble sparket av president  Manuel Zelaya før kuppet. Micheletti nekter å gå av som interimpresident. Foto: AP Photo
NEKTER Å GÅ AV: Roberto Micheletti (til høyre) som kongressen har utpekt til midlertidig president, reiser hånden til general Romeo Vasquez som ble sparket av president Manuel Zelaya før kuppet. Micheletti nekter å gå av som interimpresident. Foto: AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den midlertidige presidenten i Honduras, Roberto Micheletti, avviser å gå av trass i det voksende internasjonale presset for å gjeninnsette den avsatte presidenten.


- Jeg ble utnevnt av kongressen, som representerer det honduranske folk, Ingen kan tvinge meg til å gå av med mindre jeg krenker landets lover, sier han i et intervju med Associated Press.


Interimsregjeringen kunngjør også at den skal sende en delegasjon bestående av politikere, forretningsfolk og advokater til Washington for å drøfte krisen.


Den avsatte presidenten Manuel Zelaya var tirsdag i New York der han fikk støtte fra en enstemmig hovedforsamling i FN, og skal onsdag til Washington.


Etter at Zelaya kunngjorde at han torsdag reiser tilbake til Honduras for å gjeninnta sin rolle som president, er konflikten i ferd med å nå klimaks.


Den midlertidige justisministeren Luis Alberto Rubi sa at Zelaya blir arrestert om han setter foten på honduransk jord, og at han kan bli fengslet i 20 år for maktmisbruk.


Michelettis utenriksminister Enrique Ortez kom med flere beskyldninger da han anklaget Zelaya for å ha latt narkotikasmuglere transportere kokain gjennom landet til USA.


(NTB)