Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Honduras' kuppresident går midlertidig av

Vil at velgerne skal ha fokus på valget.

HOLDER FOKUS PÅ VALGET: Den avsatte presidenten Manuel Zelaya kaller Roberto Michelettis midlertidige avgang et forsøk på å dekke over et statskupp. Foto: AFP/Orlando SIERRA/Scanpix
HOLDER FOKUS PÅ VALGET: Den avsatte presidenten Manuel Zelaya kaller Roberto Michelettis midlertidige avgang et forsøk på å dekke over et statskupp. Foto: AFP/Orlando SIERRA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Honduras kuppresident Roberto Micheletti går midlertidig av under det kommende valget 29. november.

I en kommentar på radio i Honduras sa Micheletti torsdag at han ville gå av i en uke, fra onsdag i neste uke til 2. desember, for at velgerne kan konsentrere seg om valget og ikke om den politiske krisen.

Den avsatte presidenten Manuel Zelaya kaller ideen et forsøk på å dekke over det ulovlige kuppet.

- Manøveren for å late som han går av i en uke, er bare en manøver. Vi ber ham gå av for godt, sa Zelaya som ble styrtet og kastet ut av landet i juni, og som nå er i den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa.

Latinamerikanske land, USA og Zelaya selv vil ikke anerkjenne valget neste uke om ikke Zelaya først blir gjeninnsatt.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media