Honecker levde i luksus

Sjefskommunisten Erich honecker var kjent som en nøysom leder. Men dét var bare et skalkeskjul. Honecker veltet seg i luksus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Focus har kommet over et stort antall familiefotografier og avslørende dokumenter om Honecker, blant annet om hemmelige bankkonti.

Fotografiene avslører at den ved første øyekast asketiske kommunisten Honecker nøt en tilværelse som svært få av hans landsmenn hadde mulighet til, med flotte ferier ved Østersjøkysten og fiskeutflukter på Cuba.

Honecker selv sverget på at han ikke hadde skjulte pengereserver, men et brev som ble funnet i en dokumentmappe viser at Margot Honecker, hans enke som nå bor i Chile, skrøt av sin store kontantbeholdning.

- Skulle du komme i pengeknipe, kan du bare forsyne deg fra min bankkonto, skrev fru Honecker i et brev til sin bror.

Senere ba hun broren overføre pengene på kontoen til Chile, i et brev datert Moskva, 1991.

Erich Honecker selv skydde oppmerksomhet. Han døde i Chile i 1994, etter å ha flyktet fra Øst-Tyskland da Berlin-muren falt i 1989.

Etter den tyske gjenforeningen i 1990, ble Honecker anklaget for korrupsjon og drap på østtyskere som prøvde å flykte over til vest. Dokumentmappene som nå er funnet, ble etterlatt da paret flyktet i all hast.

Historikeren Michael Lemke mener dokumentene som er funnet, er ekte, og sier han gjenkjenner Honeckers håndskrift.

(NTB)

LUKSUSDYR:</B> Denne Tschaika G14 er blant bilene som tilhørte Honecker. Bilen lenger bak i bildet tilhørte også Honecker.
FLYKTET:</B> Etter murens fall dro Honecker og kona til Chile. Der døde han i 1994.