<strong>SAMMENSTØT:</strong> Både i går og i dag skal politi og demonstranter ha vært i sammenstøt med hverandre. Her fra i går. Foto: Thomas Peter / Reuters / Scanpix
SAMMENSTØT: Både i går og i dag skal politi og demonstranter ha vært i sammenstøt med hverandre. Her fra i går. Foto: Thomas Peter / Reuters / Scanpix Vis mer

Demonstrasjonene i Hongkong

Hongkong: - Alt er utenfor vår kontroll

Flyplassen er åpnet igjen. Samtidig melder mange om sammenstøt, pepperspray og kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flyplassen i Hongkong har vært stengt i to dager, men er nå gjenåpnet. For hvor lenge synes uvisst. Flyselskapene jobber med å hjelpe passasjerne, men sier at «situasjonen er utenfor vår kontroll», ifølge CNN.

Samtidig kommer en rekke meldinger om sammenstøt mellom demonstranter og politi på flyplassen.

«Hongkong flyplass er ikke trygg og jeg vil ikke risikere å reise med min tre år gamle baby på grunn av disse sammenstøtene», skriver en reisende på Twitter.

Flyplassen ble holdt stengt både mandag og tirsdag grunnet demonstrasjoner, men er nå altså åpen.

Propaganda-krig

Hva som faktisk pågår på flyplassen i morgentimene i dag er vanskelig å få oversikt over, da det nå pågår en voldsom propagandakrig på nettet. Kinesisk statlig media melder ifølge CNN at Hongkong nå er en krigssone, der det de kaller «gale seperatister» «kaster bensinbomber og vandaliserer regjeringsbygninger».

Men - CNN avkrefter «krigssone»-beskrivelsene og forklarer hvorfor «dette er feil»:

«Demonstrasjonene startet fordi folk ikke ønsket et utleveringslov fra Hongkong til Kina, i tillegg til at demonstrantene krever at politiets brutale oppførsel mot de protesterende skal etterforskes, i tillegg til politisk reform», skriver CNN.

I tillegg viser de til de mange fredelige demonstrasjonene som nå har pågått i ti uker.

«Ja, det er mer vold nå. Ja, mange Hongkong-ere er bekymret, men det er liten fare i byen, annet enn akkurat der demonstrasjonene pågår. Og det er langt fra den krigssonen kinesisk statlig media mener det er», skriver CNNs folk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer