Hongkong-børsen nådde sitt laveste nivå på fire år

Kraftig børsfall i Asia.

BØRSFALL:  En mann går forbi en tavle som viser utviklingen på Hang Seng-børsen i Hongkong i Kina i begynnelsen av måneden. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB Scanpix.
BØRSFALL: En mann går forbi en tavle som viser utviklingen på Hang Seng-børsen i Hongkong i Kina i begynnelsen av måneden. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Børsen i Hongkong nådde sitt laveste nivå på nærmere fire år onsdag. Ved lunsj var den ned 3,77 prosent. I Tokyo var nedgangen nesten like stor.

Bakteppet for fallet er fallende oljepris og uro over økonomien i Kina, som tirsdag leverte sine svakeste veksttall siden 1990.

Hang Seng-indeksen i Hongkong gikk ned med 740,93 poeng og lå på 18.894,88 poeng ved lunsj - det laveste nivået siden begynnelsen av 2012.

I Shanghai var Composite-indeksen ned med 1,37 prosent til 2.966,66 poeng.

Den asiatiske uroen var også tydelig i Tokyo, hvor Nikkei-indeksen var ned med 3,12 prosent, eller 532,24 poeng, til 16.516,13 poeng i den tidlige ettermiddagshandelen.

Omtrent samtidig vippet prisen på amerikansk lettolje under 28 dollar fatet i Asia, den laveste prisen på over 12 år. Prisfallet kommer etter at Det internasjonale energibyrået (IEA) varslet at det vil være overskudd av olje på markedet i hvert fall fram mot slutten av året, i en ny rapport tirsdag. Den amerikanske lettoljen av såkalt WTI-kvalitet ble i løpet av natten omsatt nede i 27,92 dollar per fat, før prisen igjen steg en smule. Rundt klokka 3.15 lå prisen på 28,13 dollar.

Sist gang WTI-olje ble omsatt for under 28 dollar fatet var i september 2003.

Tirsdag slapp kinesiske myndigheter tall som viste at landets økonomiske vekst var på 6,9 prosent i fjor. Det er den svakeste veksten siden 1990, men tallet var likevel i takt med hva analytikere hadde ventet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer