Hongkong skremt av krokodille

En rømt krokodille sprer frykt blant innbyggerne i Hongkong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er gått to måneder siden krypdyret sist ble sett, men de siste dagene har den etterlatt seg spor ved ulike anlegg for fiskeoppdrett.

Flere krokodillejegere, blant dem australieren John Lever - en slags virkelighetens Crocodile Dundee - var i november og desember i fjor på sporet av dyret. Men i helgen trykket Sunday Morning Post det Hongkong-avisen hevdet var et foto av krokodillen.

Avisen skrev at dyret har vokst fra 1,2 meter til rundt to meter i lengden siden siste gang den ble observert før nyttår. Den har lagt på seg også, og virker i det hele tatt velfødd, opplagt og aggressiv, ifølge avisa.

Dyrleger i Hongkong tror krokodillen kan være et rømt kjæledyr, eller at den har stukket av fra en dyrepark på det kinesiske fastlandet.

- Den har ikke vist seg her, men så har jeg jo ti illsinte vaktbikkjer også, sier en fiskeoppdretter i Hongkong til Sunday Morning Post.

Mange av Hongkongs innbyggere håper nok i sitt stille sinn at krokodillen unngår sine forfølgere og beholder friheten. I en meningsmåling på en lokal radiostasjon i januar ble dyret nemlig kåret til «årets personlighet» for det lytterne beskrev som dens sterke frihetstrang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.