Honoraret ble kuttet med 30.000 siden megleren var utilgjengelig

Boligselger Reidunn Nerheim reagerer sterkt på at Christian Falkenberg i Privatmegleren var utilgjengelighet på buddagen.

Reidunn Nerheim: Innklaget Privatmegleren for dårlig arbeid. Fikk medhold. Foto: Ingvild Bruaset, Finansavisen.
Reidunn Nerheim: Innklaget Privatmegleren for dårlig arbeid. Fikk medhold. Foto: Ingvild Bruaset, Finansavisen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Boligselger Reidunn Nerheim fikk medhold og tilbakebetalt deler av meglerhonoraret etter at hun klaget inn Christian Falkenberg i Privatmegleren for utilgjengelighet på buddagen.

Stor seier - For meg er det en stor seier å ha fått medhold fra nemnda, noe som bekrefter at Privatmegleren begikk store kontraktsbrudd. At megler var utilgjengelig på buddagen ødela for en budrunde som kunne gitt meg en betydelig høyere pris for leiligheten, sier Reidunn Nerheim til Finansavisen.

I januar i år solgte hun sin 54 kvadratmeter store leilighet på Majorstuen i Oslo. Leiligheten hadde en prisantydning på 3,1 millioner og takst på 3,15. Den endte med å bli solgt for 3,175 millioner.

Utilgjengelig megler Som Finansavisen skrev i mars i år, fortalte Nerheim at både hun og budgivere forsøkte å få tak i megler utover kvelden, uten å lykkes.

«Rundt halv tre kom et bud fra en av budgiverne på 3,1 millioner kroner. Megler og jeg blir enige om å komme med motbud på 3,15 som budgiver avslår. Deretter hører jeg ikke mer fra megler før klokken seks. I mellomtiden har budgiver ombestemt seg, og hevet budet til 3,15, men dette får jeg ikke vite om. Budgiveren satte frist til klokken 17, men heller ikke han hører fra megleren innen fristen».

I kommentarfeltet i journalen skrev megler: «Selger informert pr. sms ETTER fristen, megler var ikke i stand til å formidle innenfor fristen. Megler ga beskjed til budgiver pr. sms at megler ikke var tilgjengelig, og ba om at budet sto til kl 20:00, det ble avvist av budgiver».

Får tilbake 30.000 kroner Christian Falkenberg i Privatmegleren sier til Finansavisen at Reidunn Nerheim vil få tilbakebetalt 30.000 kroner, slik Reklamasjonsnemnda for Eiendomsmeglingstjenester anbefaler.

- Når det gjelder avgjørelsen om at vi ikke har etterlevd vår forpliktelse til å kunne sjekke budgivers finansiering, tar vi nemndas kritikk til etterretning, sier Falkenberg.   

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år