TRUMPS HÅP: Hope Hicks er Trumps nye håp for kommunikasjonsstaben. Hun er midlertidig ansatt som kommunikasjonsdirektør etter at Anthony Scaramiccu fikk sparken etter ti dager i jobben. Hun skal hjelpe med å finne en permanent erstatter. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRUMPS HÅP: Hope Hicks er Trumps nye håp for kommunikasjonsstaben. Hun er midlertidig ansatt som kommunikasjonsdirektør etter at Anthony Scaramiccu fikk sparken etter ti dager i jobben. Hun skal hjelpe med å finne en permanent erstatter. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Donald Trump i Det hvite hus:

Hope er Trumps nye håp. Skal hjelpe ham med å finne den nye Scaramucci

Hicks er ansatt som midlertidig kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus. Hun skal hjelpe Trump med å finne en person som kan fylle Scaramuccis tidligere rolle permanent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hope Hicks (28) har fått en ny sentral rolle i kommunikasjonsstaben til Det hvite hus.

28-åringen fra Greenwich i Connecticut er ansatt som USAs president Donald Trumps kommunikasjonsdirektør. Hun skal fylle rollen midlertidig, mens hun hjelper Trump med å finne en som permanent kan fylle rollen. Det skriver The New York Times.

Viktig støttespiller

Hicks blir sett på som en av de viktigste støttespillerne til Trump i kommunikasjonsstaben. Hennes rolle frem til i dag har i stor grad gått ut på å styre hvilke medier som får intervjue presidenten og når.

Hennes tittel i Det hvite hus har vært strategisk kommunikasjonsdirektør.

28-åringen var også talsperson for Trump under valgkampen og for Trump-organisasjonen.

Ifølge The New York Times er Hicks nær president Trump. Hun har også et nært forhold til Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner, og dattera Ivanka.

Sparket etter ti dager

Trumps tidligere kommunikasjossjef Anthony Scaramucci ble sparket fra jobben i slutten av juli, etter bare ti dager i jobben.

- BEGGE SIDER HAR SKYLD: Da Trump holdt en pressekonferanse om infrastruktur og transport, ble temaet raskt et annet da reporterne i salen fikk stille spørsmål. Donald Trump ble grillet i sine meninger om demonstrasjonene i helga, hvor han blant annet uttaler at begge sider har skyld. Video: Det hvite hus Vis mer

Det skal ha vært Trumps nye stabssjef, John Kelly, som ytret ønsket om å få Scaramucci fjernet som kommunikasjonssjef.

Det etter at Scaramucci blant annet kalte tidligere stabssjef Reince Priebus en «jævla paranoid schizofren» og at rådgiver Steve Bannon er en person «som forsøker å suge seg selv».

- Presidenten følte at Anthonys kommentarer var upassende for en i hans posisjon. Vi ville ikke legge den byrden general Kelly. Vi har gjort det klart de siste dagene at general Kelly har full autoritet i Det hvite hus og at alle ansatte svarer til ham, sa pressetalsperson Sarah Huckabee den gang.

Trump får kritikk

Den nye ansettelsen i Det hvite hus kommer i en tid hvor det stormer rundt den amerikanske presidenten etter måten han reagerte på etter voldelige opptøyer i Charlottesville i helga.

En 32 år gammel kvinne ble drept og om lag 20 ble såret da en mann med antatte nazi-sympatier lørdag kjørte inn i en gruppe motdemonstranter. Samme dag unngikk Trump i en uttalelse å fordømme nynazister, Ku Klux Klan og andre høyreekstreme.

Etter massiv kritikk kom han endelig med en fordømmelse mandag. Men tirsdag trakk han igjen fram uttalelsen fra lørdag og klandret «mange sider» for det som skjedde.

TRUMP: Tirsdag kveld, under en pressekonferanse i Trump Tower, sjokkerte president Trump en hel verden da han uttalte at begge sider har skyld i de voldelige opptøyene som oppstod da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville i helgen. Slik introduserte CNNs TV-anker Anderson Cooper hendelsen. Video: CNN Vis mer