Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hopp i havet - sommer´n er her!

Andre (5) og Marcus (3) har tatt årets første bad. Når debuterer du i badebukse?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOVEDØYA (Dagbladet.no): Sommeren har nådd Norge, og Hovedøya utenfor Oslo har igjen begynt å ta form som en av hovedstadens mest folksomme steder.

De neste ukene vil stadig flere soltørste nordmenn finne veien til landets strender og bergknauser.

Ifølge Meterologisk institutt vil temperaturen til helgen og utover i neste uke bli høy i store deler av landet. Østlandet kan søndag vente seg en temperatur på over 30 grader, og Vestlandet får 25.

To av Hovedøyas mest ivrige badenymfer er brødrene Andre og Marcus Berg.

- Det er kaldt, sier Marcus, med vann opp til knærne.

- Det er varmt, retter storebror Andre.

NYTER SOMMEREN: Wivi Buen (t.v.) og Elisabeth og Phillip Krutå slapper av i sommersola - med utsikt mot Færderseilasen. Alle foto: Ole-Thomas Steiro Andersen
NYTER SOMMEREN: Wivi Buen (t.v.) og Elisabeth og Phillip Krutå slapper av i sommersola - med utsikt mot Færderseilasen. Alle foto: Ole-Thomas Steiro Andersen Vis mer

- Det er kjempevarmt, kontrer lillebror.

Like bortenfor har Ida Østensen (18) og Madeleine Solum (17) tatt plass på stranda. De var på skoletur, men bestemte seg for å ta noen ekstra timer på øya for å tjuvstarte på sommerfargen.

- Hadde vi hatt med badetøy, skulle vi bada, insiterer de to. For etter å ha vasset i vannkanten, er de ikke i tvil om at en dukkert ville vært behagelig.

- Det er 27 grader, mener Ida.

- 20 tror jeg, sier Madeleine.

Det er en hetebølge i Europa som nå gir høye temperaturer også i Norge. Det har Wivi Buen og Elisabeth Krutå fått med seg. De to venninne har tatt plass på en av øyas høyeste punkt, med god utsikt over Færderseilasen.

- Vi planlegger å bade i helga, for da er det meldt enda litt varmere vær, sier Krutå før Phillip (4 mnd.) gjør krav på morens oppmerksomhet.

- Han er ikke så glad i sommeren ennå. Han er født om vinteren og har ikke helt skjønt hva som foregår, sier venninnene.

Hopp i havet - sommer´n er her!

Åtte kollegaer fra en av hovedstadens adføringsbedrifter er sikre på at sommeren nå har kommet for å bli.

Bedriftens mest badeglade medarbeidere, Jorid Kvalsnes Gaarder og Jasmijn Wieringa, kaster seg ut i saltvannet, delvis hjulpet av kollegaene Britt Marie Lindemark, Guro moksnes Weie og Randi Skovli.

De åtte damene er godt fornøyd med å ha valgt fredag 9. juni som dag for utflukt.

- Det har vært planlagt lenge. Vi var kjempeheldige, sier kollegaene.

- Var Norge alltid som dette, ville det vært det beste stedet å bo i hele verden, sier brasilianske Lelo, som i VM-rus ønsker å bli omtalt med det brasilianske klengenavnet sitt. Han har bodd åtte måneder i Oslo, og vinteren var hard. Men nå er hjemlengselen langt mindre.

- Nå er det nydelig her, sier han.

24 GRADER I SOLA: Ida Østensen og Madeleine Solum.
FORFRISKENDE: Jasmin Wieringa (t.v.) og Jorid Kvalsnes kaster seg ut i vannet.
I SOLA: Brasilianske Lelo gleder seg til VM og sommeren.
BADENYMFER: Andre og Marcus Berg tar årets første bad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling