Hopp i havet eller løp fra regninga!

Oslofolket kan oppleve forrige helgs ekstreme uvær, mens nordlendingene må nyte supersola mens de kan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter forrige helgs regn og kraftige torden, er vakthavende ved meteorologisk institutt, Rita Moi, forsiktig optimist i værvarslingen for de neste dagene. 

Alle deler av landet kan forvente skiftende værforhold i den andre helga i fellesferien. Litt regn og litt sol, gir en typisk norsk sommer, med andre ord.

Et typisk godt norsk sommervær?

-Veldig typisk. Vi kan godt kan godt kalle det det, med bygevær og regn, sier statsmeteorologen til Dagbladet.no. Sjekk din lokale værmelding her!

Tordenvær på østlandet

Oslobefolkningen kan bli minnet på tordenværet som satte byen ut av spill på lørdag.

Da styrtet 1/4 av regnbeholdningen for juli ned i hovedstaden i løpet av én time. Klissvåte gjester måtte rømme fra regningene på byens uterestauranter.

Ellers vil det østafjells bli en regnfull helg med perioder med sol. Gradestokken kan enkelte steder krype opp mot 20 grader i løpet av helgen.

- Tordenværet blir ikke så kraftig, som forrige lørdag. Det var et unntakstilfelle. Denne gangen er ikke temperaturen så høy i utgangspunktet, sier statsmeterologen.


15 grader i vest

På Vestlandet vil helga bli litt kaldere med temperaturer på rundt 15-20 grader i sør og 14-17 grader i nord.

I Møre og Romsdal og i Trønderlag er været ustabilt. I tillegg til enkelte regnbyger vil temperaturen ligge på 15-17 grader.

Bra i nord

MIDTNATTSSOL: Folk i Troms og Finnmark kan forvente seg godt vær i helga. FOTO: HELGE HAUGEN/ SCANPIX
MIDTNATTSSOL: Folk i Troms og Finnmark kan forvente seg godt vær i helga. FOTO: HELGE HAUGEN/ SCANPIX Vis mer

Nord-Norge får en vindfull start på helga, men vil mot søndagen oppleve temperaturer opp mot 20 grader, med pent vær særlig i Troms.

Det blir en solsommer avbrutt av litt regn. Det kan bli knallvær 20 grader også i indre strøk i Nordland, opplyser vakthavende meteorolog.

- De har det pent der nå, og burde nyte det så lenge de kan, sier Moi.

Lange perioder med opphold


I uka framover blir det i Nord-Norge skiftende vindforhold, noe bris, og lange perioder med opphold. Altså ikke så verst.

I Sør- Norge blir det vindfullt framover, skal vi tro værmelderen.

- Det blir lange perioder med regn, særlig på vestlandet, mens det på østlandet og sørlandet stort sett blir opphold, og perioder med pent vær, forsikrer hun.

Hopp i havet eller løp fra regninga!
MÅTTE LØPE: Disse jentene ble overrasket av ekstremuværet - da var det bare å ta beina fatt.